Eindelijk: Historische overwinning voor Amerikaanse holebi's - deel 1.Update: Obama tekende de wet op 22 dec.

Verenigde Staten: het heeft lang geduurd maar eindelijk is het zo ver. De Amerikaanse Senaat heeft met ruim 65 stemmen vr en slechts 31 tgen de Don't Ask, Don't Tell wet afgeschaft, een historische overwinning.

De Senaat ging dit keer wl akkoord met de afschaffing van de wet die homo's en lesbiennes openlijk in het leger verbiedt. Een historische overwinning omdat na de invoering van de wet duizenden mensen uit het Amerikaanse leger werden ontslagen omdat ze homo of lesbisch zijn.

Eerdere versies van de afschaffing van de wet werden door de Republikeinen steeds afgewezen. Republikeins senator John McCain is niet blij met de afschaffing van de Don't Ask, Don't Tell wet. Hij is zelfs van mening dat de afschaffing voor grote problemen zal zorgen en dat er groot onrecht wordt gedaan aan de geloofwaardigheid van het Amerikaans leger. Uit onderzoek van het Pentagon blijkt dat het afschaffen van de wet niet op grote weerstand stuit binnen het leger. Ook de bevolking zou met grote meerderheid achter de afschaffing staan.

De Republikeinen stemden nu wel in met de afschaffing van de wet omdat President Obama eerder deze week instemde met een belastingvoorstel van de dwarsliggende senatoren. Het wetsvoorstel ter afschaffing van de wet gaat nu naar het Witte Huis, waar president Barack Obama de wet zal ondertekenen. Nu eindelijk alles rond is zullen homo's en lesbiennes in alle openheid in het leger mogen dienen. Het DADT-beleid van de afgelopen 17 jaar zorgde voor meer dan 13.500 ontslagen, velen van hen lieten al weten hiervoor schadeclaims te zullen indienen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 December, 2010 en 3182 keer gelezen.