De Allerslimste (Vlaamse) Homo ter Wereld ligt eruit.De allerslimste mens ter wereld' is zoals verwacht een heus kijkcijferkanon geworden. Maandag keken zowaar 1,5 miljoen mensen naar de populaire quiz, meteen de sterkste start ooit. De tweede aflevering kabbelde een beetje voort.

Bij een vorige editie zat hij nog te sterven van de zenuwen, maar dit keer was hij duidelijk kalmer. Helaas heeft dat er niet voor gezorgd dat David Davidse, 45, het langer uithield dan twee afleveringen. David Davidse is dan wel de Allerslimste Homo ter Wereld (zijn eigen woorden), maar niet de Allerslimste Mens Tout Court.

Gisteren werd David Davidse in de tweede aflevering van de 'Allerslimste Mens Ter Wereld' naar huis gespeeld. Nochtans stond hij een tijdje aan de leiding maar het spel moet tot het bittere eind worden gespeeld.

Dat Davidse moest opstappen is wel een beetje sneu, omdat hij een kleurijke kandidaat was, die beurtelings artistieke verfijning (zijn schilderijenronde was indrukwekkend) en platvloersheid (‘geef mij maar een zwarte piet’ in de Sinterklaasronde) etaleerde.

De eindronde deed hem de das om, hij kon geen enkel antwoord verzinnen over 'David Beckham' en 'de laaste vijf ministers van Binnenlandse Zaken' kon hij ook niet opnoemen. Toch vond Davidse het niet erg dat hij er uit lag en zei zelfs opgelucht te zijn, zodra hij de eerste aflevering overleefde, was het naar eigen zeggen al lang goed.

Nog voor de eerste aflevering van de 'Alleslimste Mens Ter Wereld' van start ging stelde de krant de Standaard de kandidaten enkele vraagjes. De antwoorden van de slimste homo maar niet de slimste kwisser...

Hoe schat u uw kansen in om de 'Allerslimste Mens Ter Wereld' te worden?
Zeer klein. Zoveel journalisten en cabaretiers die inspelen op de actualiteit. Terwijl ik maar een simpele acteur en vocal coach ben. Bovendien hangt mijn reputatie hier niet van af.

Hoe hebt u zich voorbereid?
Ik heb zo eens een aantal nummers van de Knack online doorgenomen, om dan vast te stellen dat je je eigenlijk niet kunt voorbereiden. Je gaat naar een examen, maar je weet niet over welk onderwerp. Dat maakt het trouwens zo spannend.

Wat was uw sterkste moment in 'De slimste mens'?
Ik heb erg genoten toen ik Noël Slangen naar huis kon sturen. Want die keek vooraf toch met een gezicht van ‘tegen die operettezanger kan ik het wel halen'. Dus niet! Laten we eerlijk zijn: iedereen wint graag, al mag je dat niet te duidelijk laten zien.

Welke flater blijft u achtervolgen?
Het meest vernederende is dat ik verslagen ben door Bert Anciaux. Wat eigenlijk alles wat ik voordien bewezen had, weer teniet deed.

Nota:
Met de slimste homo doelde Davidse op het feit dat hij de enige homo is die aan deze reeks mee doet, tenzei...zo zei Davidse, er nog iemand zich geroepen voelt om uit de kast te komen (grapje).


Bron: de standaard.be

Dit bericht is gepost op 08 December, 2010 en 5158 keer gelezen.