Twee klachten tegen aartsbisschop Léonard voor uitspraken rond holebi's.Belgié: zopas is er een tweede klacht ingediend tegen aartsbisschop Léonard. De eerste keer ging het omwille van zijn uitspraken over aids, deze keer gaat het over zijn uitspraken rond holebi's.

Bijna twee weken geleden diende de Oostkampse advocaat en sp.a-politicus Jean-Marie de Meester een klacht in tegen aartsbisschop Léonard bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, omdat de kerkvader aids een soort van gerechtigheid noemde. De meester was hiermee niet aan zijn proefstuk toe want eerder diende hij een klacht in tegen de uitspraken van Léonard waarin hij homoseksualiteit vergeleek met anorexia. Die klacht werd zonder gevolg geklasseerd, maar nu legt hij dus opnieuw klacht neer omdat de aartsbisschop holebi's viseert in zijn boek.

"De aartsbisschop voert een kruistocht tegen de holebi's", argumenteert Jean-Marie de Meester. "Hij laat ondanks de crisis in de Kerk geen kans liggen om aanstootgevende uitspraken te doen ten aanzien van homoseksualiteit." De meester diende deze nieuwe klacht in naar aanleiding van een interview met Léonard in de krant De Morgen, en zegt dat de uitspraken duidelijk maken dat homoseksualiteit voor Léonard een minderwaardige vorm van seksualiteit is, en dat holebi's minderwaardig zijn. "Het is de systematische herhaling van zijn visie in combinatie met zijn hoge functie binnen het protocol die me noodzaken om dit aan te klagen bij het Centrum, in de hoop dat ze dit ooit ernstig zullen nemen. Het zijn immers uitspraken als deze die onder meer zorgen voor meer zelfdodingen bij holebi-jongeren", besluit de Meester.

Eerder kon je bij ons lezen
Onzin is besmettelijk: çavaria verspreidt ludieke Léonard-affiche.
Hetero holebi & politici in schok door boek Belgische aartsbisschop.
Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Europees Hof veroordeelt Moskou inzake holebi's.
Doe je liefste knuffel een reis cadeau..
Hillary Clinton komt op voor holebi-jongeren + filmpje.
Saudische homoprins krijgt in Londen levenslang voor moord.
De jongste bodybuiler ter wereld + filmke.
Lesbiennes ten onrechte uit winkelcentrum gezet.
Twee Belgische moordenaars stappen in het huwelijksbootje.
Acteur Vince Vaughn wil homograp niet schrappen.
Facebook gaat samen met holebi's strijd aan tegen holebi-haat.
Meer HoLeBi & Hetero nieuws: Klik hier.Bron: metrotime.be

Dit bericht is gepost op 24 October, 2010 en 3798 keer gelezen.