Saudische homoprins krijgt in Londen levenslang voor moord.Londen: recent kon je bij ons lezen dat de Saudische prins Abdulaziz bin Nasir al Saud de doodstraf riskeerd in eigen land omdat hij homo is. Maar na de uitspraak van de Londense rechbank bestaat er een kans dat de prins de doodstraf kan ontlopen. In plaats daarvan krijgt hij wel levenslang voor de moord op een bediende.

De 34-jarige Saudische prins, die schuldig werd bevonden aan moord en zware lichamelijke mishandeling, moet in Groot-Brittannië minstens 20 jaar van zijn celstraf uitzitten. De feiten dateren van februari van dit jaar en speelden zich af in het vijfsterrenhotel Landmark in West-Londen.

Uit het onderzoek bleek dat de prins stomdronken was toen hij samen met 32-jarige Bandar Abdulaziz naar het hotel terug keerde na een avondje stappen. Aldaar zou een soort van SM-spel uit de hand zijn gelopen. Volgens de rechter ging het om een brutale aanranding die ook een seksueel element bevatte, bovendien had de prins de bediende al meermaals geslagen. Het slachtoffer werd dood en vastgebonden aan het bed terug gevonden en vertoonde bijtwonden en zuigzoenen die na onderzoek bleken afkomstig te zijn van de homoprins.

“Ik kan niet zeker zijn dat u de bedoeling had uw slachtoffer te vermoorden,” zei de rechter tegen de prins. “De meest waarschijnlijke verklaring is dat het u gewoon niet kon schelen of u hem al dan niet doodde.” Volgens de prins waren de twee mannen "vrienden en gelijken", beiden ook hetero. Maar volgens de procureur staat vast dat de prins "ofwel homo is, ofwel homoseksuele neigingen heeft". Als de prins ooit zou terugkeren naar zijn thuisland, of zou worden uitgelevered, riskeert hij te worden geëxecuteerd, schrijft The Independent. Homoseksualiteit is immers een ernstig misdrijf in Saudi-Arabië.

Eerder kon je bij ons lezen:
Saoedische homoprins kan doodstaf krijgen, maar niet voor moord die hij pleegde.


Bron: knack.be

Dit bericht is gepost op 20 October, 2010 en 3361 keer gelezen.