Je leest:

Luc Appermont voor het eerst openlijk over homo zijn, in Humo.
Deze week in Humo, en op de voorpagina: "Pas op mijn achtentwintigste wist ik dat ik homo was. Ik zal het verdrongen hebben zeker?", aldus Luc Appermont, die recent volop in het nieuws kwam door zijn relatie met zanger Bart KaŽll. Een korte samenvatting van het interview met Luc uit Humo.

Appermont is zopas 61 geworden en praat voor het eerst na zijn outing in de 'boekskes' openlijk over zijn geaardheid. Na vragen over het leven, zijn moeder, zijn vader, zijn studie, zijn werk en zelfs politiek, verspreid over vijf bladzijden, praat hij ook over het feit dat hij homo is.

Publiek geheim?
Humo: 'Laatst kwam je zijdelings in het nieuws, doordat je levenspartner Bart KaŽll in de pers over jullie relatie had gesproken. Voor het eerst. Terwijl jullie relatie toch een publiek geheim was.'

Appermont: "Bart heeft gelijk als hij zegt: 'Niemand heeft ons ooit naar onze relatie gevraagd.' "Wij hebben dus nooit op die vraag hoťven te antwoorden. En wij hebben ons ook nooit verstopt."

Humo: 'Dat wordt anders wel meerstemmig en vaak met overslaande stem beweerd in de vakpers'.

Appermont: "Ja, maar het is niet waar. Wij zijn altijd samen naar restaurants gegaan. Maar we zijn geen party animals, op feestjes zal je ons dan ook niet hebben gezien. Kijk, in mijn onmiddellijke omgeving is onze relatie nooit een issue geweest, mijn ouders, zijn ouders, onze hele familie, de buren - iedereen wist het. Maar ik heb mijn privťleven altijd afgeschermd - mocht ik vrouw en kinderen hebben, dan zou ik ook discretie hebben betracht. En over bekende mensen heb ik me nooit afgevraagd of ze een hond zouden hebben, wat ze aten, en of ze al dan niet een pyama dragen in bed. Laat staan dat ik me zou hebben afgevraagd wat hun seksuele geaardheid was. Het publiek wil het weten. Bullshit! Bladen bieden zulke informatie aan, wat weer wat anders is."

Humo: 'Bart KaŽll zei dat die outing toch een beetje een opluchting voor hem was.'

Appermont: "Hij heeft het initiatief genomen. Hij heeft me dat interview in Dag Allemaal vooraf laten zien. Laat maar staan, heb ik gezegd, mijn probleem is het niet. Het is namelijk geen probleem. Maar goed, Sonja Barerend heeft me ooit gezegd, mijn radio en televisieprogramma's wil ik delen met mijn publiek, en verder niks. Ik kom uit die school. Mocht ik vandaag debuteren, en een jaar of twintig zijn, dan zou ik daar wellicht heel anders over denken."

Humo: 'Stond je in je klas in Studio Herman Terlinck als gay bekend?'

Appermont: "Neen, want ik wist het toen zelf nog niet. Ook wat dat betreft, ben ik een laatbloeier. Mijn hele vriendenkring bestaat uit hetero's. Pas toen Bart in mijn leven kwam, kwam daar een andere strekking bij, en ondertussen is die vriendenkring een prachtig amalgaam, en in alle opzichten verrijkend."

Humo: "Stephen Fry zei laatst dat hij maar voor negentig procent homo is en voor tien procent hetero, waardoor hij kort verliefd werd op een schminkster die de echtgenote van Rowan Atkinson is geworden. Jij hebt ook wel iets met een vrouw gehad?'

Appermont: "Ik heb met meer meisjes iets gehad ja. En dat was verwarrend. Ik ben op een bepaald moment tot de conclusie gekomen dat ik op mensen val. Dat ik verliefd kon worden op mannen en op vrouwen, en dat hoeft niet noodzakelijk een seksuele ondertoon te hebben. Pas op mijn achtentwintigste werd het voor mij duidelijk dat ik homo was. Rijkelijk laat. Ik zal het lang verdrongen hebben denk ik, al weet ik nog steeds niet waarom."

Humo: 'Misschien wel omdat je bang was voor de reactie van je heteroseksuele naaste omgeving?'

Appermont: "Ik heb het nooit aan mijn ouders hoeven te vertellen. Het is nooit uitgesproken, maar gewoon aangetoond. Toen Bart in mijn leven kwam, hadden wij een heel makkelijke introductie, waar we geen uitleg bij hoefden te geven, ik was zijn mentor, ik had hem ontdekt in de 'Baccara-beker', een zangconcours van toen. Het klinkt nu wellicht gevaarlijk (lacht) maar toen werd het maatschappelijk aanvaard dat een jong artiest een mentor had. Hij was meerderjarig (lacht). Mijn omgeving zag dat Bart deel ging uitmaken van mijn leven, en dat was dan dat."

Humo: 'Daarnet zei je, dat je, wat je seksualiteit betreft, een tijdlang verward was. Heb je toen ook hulp gezocht?'

Appermont: "Nee. Ik was wel verward, maar dat had voor het overige geen effect op mijn persoonlijk geluk. Ik heb er niet ťťn uur van wakker gelegen."

Humo: 'Wat denk je in het algemeen over de maatschappelijke aanvaarding van homoseksualiteit?'

Appermont: "Ik hoorde dat er in Nederland weer veel agressie is tegenover homo's."

Humo: 'Kennelijk ook in Belgie, nog niet zolang geleden zag ik in 'Koppen' een reportage over de homoscene rond de Kolenmarkt in Brussel. Eťn op tien homo's is daar al fysiek aangevallen door jongerenbendes, en ťťn op de zes wordt geregeld uitgescholden.'

Appermont: "Kunnen we die jongeren met de vinger wijzen? Ze komen meestal uit de Maghrebcultuur, en de homoscene zien zal voor hen al een cultuurschok zijn, want wat dat betreft zijn ze totaal fout voorgelicht. Het blijft in het Westen nog altijd onze grootste opdracht ervoor te zorgen dat zulke mensen zo snel mogelijk participeren in onze denk- en leefwereld, en ze dus ook te laten inzien dat ze fout zijn voorgelicht. De jongeren vormen natuurlijk wel een probleem, maar ik heb in mijn milieu nooit afwijzing gevoeld, ook niet na de interviews met Bart, integendeel zelfs."

Humo: 'Meer militante homo's en lesbiennes vinden dat openbare figuren publiekelijk voor hun homoseksualiteit moeten uitkomen'.

Appermont: "Omdat ze een voorbeeldfunctie zouden hebben? Ach, misschien ook wel, maar ik laat dat liever over aan mensen die zich daartoe geroepen voelen. Mocht ik vrouw en kinderen hebben, dan zou ik ook niet manifest voor het gezin opkomen."

Humo: 'Stel je je nog voor hoe het zou zijn mocht je heteroseksueel zijn? getrouwd en kinderen hebben?'

Appermont: "Ik heb altijd wel een kinderwens gehad. Ik zou graag vader geworden zijn, maar daar is het nu te laat voor. Dat zeg ik nu, maar vroeger was er ondanks mijn kinderwens geen plaats voor kinderen in mijn leven, want ik was toen volop met mezelf bezig. Ik moest vooral mijn eigen ego opvoeden. Ach, mijn verleden houdt me niet bezig, en mijn toekomst ook niet, ik probeer in het nu te leven, wat al moeilijk genoeg is."

Het gehele vijf bladzijde tellende interview met Luc Appermont kan je lezen in Humo 42/3659 van 19 oktober 2010.

Eerder kon je bij ons lezen:
Sinds ze weten dat ik met Luc ben willen mensen me knuffelen, aldus Bart KaŽll.
BV-wereld verbaasd over outing Bart KaŽll en bekende vriend.
Eindelijk komt zanger Bart KaŽll uit de kast.Bron: humo.

Dit bericht is gepost op 19 October, 2010 en 4878 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

20 juli 2019 - Boots Club
20 juli 2019 - Lumbago Foute Party
24 juli 2019 - Fetch @ Gentse Feesten
25 juli 2019 - Nacht v.d Regenboog
25 juli 2019 - Love Boat @ Gentse Feesten
26 juli 2019 - Captain Queer - Gentse Feesten
27 juli 2019 - Lynx
04 augustus 2019 - Rainbowbar
08 augustus 2019 - Midsummer Party
08 augustus 2019 - Hessenhuis Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Jonge migranten over holebi's in lessen seksuele opvoeding voor nieuwkomers in Belgie.

 

Homo man vluchtte weg van 'perfecte leven' om in Belgie zichzelf te kunnen zijn.

 

Als Sheila wint hebben we voor het eerst een openlijke lesbische Miss Belgie + video.

 

3 mannen die transgender tiener verkrachten in Antwerpen kennen hun straf + nuttige links

 

1 op 3 Belgische transgenders is tussen 12 en 18 jaar.

 


Buitenlands nieuws

Campagne tegen grote bedrijven met dubbele agenda betreffende holebi's & transgenders.

 

Voetbalster en vriendin verloofd.

 

Frankrijk verlaagt wachttijd bloed geef verbod voor homo bi en Msm mannen + lijst.

 

Britse Holebi's en transgenders riskeren (opnieuw) te worden uitgehuwelijkt.

 

Rusland opnieuw veroordeelt door Europees Hof voor Rechten van de Mens.

 

Beroemde homo wiskundige en oorlogsheld op Brits bankbiljet van 50 pond.

 

Stijging aantal zelfmoorden onder holebi's & transgenders in Europees land.

 


Showbizz nieuws

Netflix verbiedt hetero Pride parade zijn logo te gebruiken.

 

Lesbische miljardairs erfgename en beroemde lesbische trans gehuwd.

 

Historisch; voor het eerst Indiase homo film tijdens vluchten van land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Beroemdheden waaronder Sean Haynes en Ellen DeGeneres steunen homo presidentskandidaat.

 

Amerikaanse organisatie boycot Toy Story 4 vanwege twee mama's en kind.