Facebook gaat samen met holebi's strijd aan tegen holebi-haat.De netwerksite Facebook gaat harder optreden tegen holebi-haat. Samen met de Amerikaanse organisatie: The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), gaan ze holebi-haat op de sociale netwerksite aanpakken.

Het gaat daarbij vooral over haat-toespraken, bedreigingen, opmerkingen en gewelddadige afbeeldingen tegen homo's en lesbiennes die te vinden zijn op internet. De samenwerking tussen de twee bedrijven komt er nadat enkele Amerikaanse holebi's klacht hadden ingediend bij GLAAD inzake ongepaste facebook pagina's.

De pagina was zogenaamd oorspronkelijk gemaakt om slachtoffers van homo-haat te herdenken, maar in plaats daarvan stond de pagina vol met gewelddadige afbeeldingen en opmerkingen tegen homo's. GLAAD kon samen met Facebook de pagina verwijderen, en zo begon de samenwerking.

Door enkele recente tragische zelfmoorden van Amerikaanse holebi tieners in de afgelopen weken, en de aandacht die de wereldwijde media daaraan geeft, heeft er voor gezorgd dat homo-haat sterk is toegenomen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 October, 2010 en 3726 keer gelezen.