Je leest:

Hetero holebi & politici in schok door boek Belgische aartsbisschop.De uitspraken van onze Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard, die ook een fervent homofoob is, maar nu zijn visie gaf op het wereldwijde aids probleem zorgt voor een ware schokgolf door ons land.

In zjin boek, ja de man schreef een boek, dat de titel draagt: 'Monseigneur Léonard - Gesprekken', schrijft hij dat aids 'een soort immanente gerechtigheid is' en dat de menselijke liefde zich misschien wreekt omdat zij misbruikt wordt. Verder vergelijkt hij aids met de klimaatopwarming, 'die de mens ook aan zichzelf te wijten heeft'.

Verder komen er nog tal van andere onderwerpen aanbod in zijn boek, zoals de seksschandalen (pedofilie) die zich afspeelden binnen de katholieke kerk. Deze schandalen vindt de aartsbisschop geen reden om het celibaat af te schaffen en zegt daarover in zijn boek: 'Iedereen weet dat de meeste pedofiliezaken zich afspelen binnen het gezin. Is dat een reden om heet huwelijk af te schaffen?' Wel denkt de aartsbisschop dat priesters in de toekomst misschien de mogelijkheid moeten krijgen om te trouwen, met behoudt van het celibaat natuurlijk!!

Léonard werd onder holebi's bekend na zijn 'eerlijke' uitspraken over homo's en lesbiennes. Ook in het boek ontbreekt het thema homoseksualiteit niet. Volgens hem is holebi zijn een vorm van de menselijke seksualiteit die zich verkeerd ontwikkelde.

"Ik denk dat homoseksualiteit niet gewoon, naast andere, een variante is van de menselijke seksualiteit. Men wil het ons natuurlijk doen geloven. Ik zag het laatst nog op een bus in Rome, waar een propagandatekst stond met: ‘Hetero’s, homo’s, lesbiennes, transseksuelen, diversiteit is legitiem, vooroordelen zijn het niet!’ Men stelt alle vormen van seksualiteit voor als even zoveel gelijkwaardige varianten."

"Maar homoseksualiteit is een vorm van de menselijke seksualiteit die zich verkeerd heeft ontwikkeld. Ze is zowel op het biologische, alsook op het psychologische en geestelijke vlak tegengesteld aan de diepere zin van seksualiteit. Het is een oriëntatie van de seksualiteit die voorkomt in gevallen waarin de seksuele ontwikkeling niet op de juiste manier en volgens de interne logica van de seksualiteit zelf is verlopen."

Sinds deze passages uit zijn boek de media bereikte, ging er een ware schokgolf door het land. Niet alleen onder holebi's maar voornamelijk onder hetero's, die het niet pikken dat onze Belgische aartsbisschop aids een soort immanente gerechtigheid noemt. Ook de mensen van Sensoa zijn zeer aangedaan door deze uitspraak. En onze politici laten eveneens van zich horen.

Vlaams parlementslid Jan Roegiers (spa.a) bestempelt de uitspraken, en vooral die inzake aids als 'weerzinwekkend'. "Ik vraag me af welke pijnlijke en dodelijke ziekte hij zijn priesters die zich hebben bezondigd aan kindermisbruik, nu gaat toewensen", aldus een scherpe Roegiers. Collega, senatrice en gynaecologe Marleen Temmerman, reageert vol afgunst. De totale oplage van het boek 'Monsieur Léonard' mag voor haar naar de papierversnipperaar. "Bedoelt hij eigen schuld, dikke bult?", vraagt Temmerman zich af. De uitspraak van Léonard over aids is voor haar het bewijs dat de katholieke kerk op een dood spoor zit.

Groen!-Kamerlid Eva Brems roept haar collega's in het parlementaire halfrond dan weer op om samen een resolutie goed te keuren waarin "de misselijkmakende uitspraken van aartsbisschop Léonard in duidelijke bewoordingen worden veroordeeld". Ook voor de N-VA is de uitspraak van de aartsbisschop bijzonder kwetsend voor iedereen die van ver of van dichtbij te maken heeft gehad met hiv of aids. De N-VA erkent dat de uitspraak wel recht door de zee is, maar betreurt ze ten zeerste. Léonard toont hiermee een totaal gebrek aan empathie, aldus senator Piet De Bruyn.

De Open Vld wil zelfs verder gaan: Gwendolyn Rutten en Nele Lijnen willen een debat over kerkbelasting en stellen voor dat elke belastingplichtige bij zijn aangifte zou mogen bepalen naar welke godsdienst of levensbeschouwing zijn bijdrage gaat. De financiering van de verschillende godsdiensten gebeurt momenteel vanuit de algemene middelen en de katholieke kerk rijft het overgrote deel van die koek binnen.

“Aids is een nog steeds ongeneeslijke ziekte, die wereldwijd al 25 miljoen doden veroorzaakte en die onder meer in sommige streken van Afrika hele gemeenschappen verwoest. Dit ‘rechtvaardig’ noemen is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar,” reageren Gwendolyn Rutten en Nele Lijnen nog. “Bovendien is dit een regelrechte belediging voor de talrijke patiënten die tegen de ziekte vechten en voor de hulpverleners die zich hiervoor inzetten.”

Eerder kon je bij ons lezen:
Extreem homofobe bisschop is nieuwe aartsbisschop van België.
Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Zanger Adam Lambert zwicht voor moslim-regering.
Vlaamse holebi's schrijf eens een holebi-kinderverhaal...
Straatbende mishandelen en verkrachten homo's.
Zesde homo tiener zelfmoord in enkele weken tijd.
Vlaams modeontwerper en vriendje gaan trouwen.
Zanger Robbie Williams wil een holebikind.
Steeds meer homo geweld in Sint-Niklaas.
Lesbisch koppel verwacht vijfling zonder ivf.
"Pa veranderde van geslacht en trouwt weldra mijn beste vriendin".
Vrouwenbende verkrachten mannen.
Nederlandse holebi's al dansend uit de kast.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: hbvl.be, elsevier.be,

Dit bericht is gepost op 14 October, 2010 en 3356 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.