Walter Capiau en Bart zijn al zestien jaar een koppel...De geaardheid van Walter Capiau was jaren een publiek geheim, wat hij zelf wegwuift. Feit is wel dat Capiau pas in 2003 subtiel uit de kast kwam, hij deed dat toen o.a in de krant de Standaard en in weekblad Humo. Ondertussen zijn we enkele jaren verder en bleef het lang stil rond de man die vroeger dagelijks op de buis kwam.

Omdat Capiau zelden over zijn seksuele geaardheid praat, wilde we jullie dit korte interview uit Primo Tv gids niet onthouden, waarin hij dit keer wel openlijk praat over zijn homo zijn, en over zijn vriendje Bart (foto). Een korte samenvatting van het interview uit Primo Tv gids.

Dankzij het programma 'de schuld van VTM' zagen we Capiau afgelopen zomer nog eens op tv, maar voor de rest zien we hem niet of nauwelijks meer verschijnen. Inmiddels is hij 72 en heeft hij zijn buik vol van tv. "Het is allemaal wat te lawaaierig en te wild. Alles mist tegenwoordig schoonheid," aldus de man die bekend werd van programma's als 'Hoger Lager', het 'rad van fortuin' en 'walters verjaardagshow'.

Vijftien jaar geleden kocht Walter een appartement in Oostduinkerke. "Vroeger kwam ik hier in de weekends, wat later is mijn vriend Bart hier komen wonen, en sinds vijf jaar wonen we hier samen."

Wanneer leerde je Bart kennen? "We zijn al zestien jaar samen en we zijn heel gelukkig. Ik werkte nog in de media toen ik hem ontmoette. We hebben onze relatie in het begin wel rustig opgebouwd. We zijn echt naar mekaar toegegroeid."

Wat doet Bart? "Hij heeft een tijd lang een videotheek gehad, hier in Oostduinkerke, maar daar is hij een tijdje geleden mee gestopt. De hoogdagen van de videotheken zijn voorbij lijkt me. Hij werkt hier nu in de jeugdherberg waar hij de leuke job van barman uitoefent."

En werd de relatie meteen aanvaard? "Dat was geen probleem. Ik heb het ook nooit verborgen gehouden. Ik heb Bart nooit verstopt, wij kwamen altijd samen buiten en ik stelde hem ook als mijn vriend voor. Maar ik heb natuurlijk niet met mijn seksualiteit te koop gelopen. Daar heeft niemand zaken mee."

Snap je dat Bart KaŽll en Luc Appermont, twee ex- 'Rad van fortuin'-presentatoren en collega's zolang hun relatie verborgen gehouden hebben? "Dat werd voordien al vaker gesuggereerd maar zij hebben het op hun manier opgelost. Daar zullen ze hun redenen toe gehad hebben. Iedereen is vrij om te doen en te laten wat hij wil. Ik snap wel dat BV's hun geaardheid soms angstvallig verborgen houden. Je bent voor de mensen een halfgod, ongenaakbaar. Soms komen ze zelfs eens aan je voelen of je het wel echt bent. Als dan zoiets uitlekt, dan is dat voor sommigen misschien alsof ze van hun sokkel vallen. Want je wordt dan een gewoon mens. Misschien hebben ze daarom zo lang gezwegen. Zo heb ik me allesins nooit gevoeld. Ik voel me geen vedette. Daarom heb ik ook nooit Bart afgeschermd. Ik ben zoals de andere mensen, met mijn kwaliteiten en gebreken." Het volledige interview kan je lezen in de nieuwe primo Tv gids.

Eerder kon je bij ons lezen:
Twee Vlaamse lesbische BV's over hoe het eerst was met een man.
Sinds ze weten dat ik met Luc ben willen mensen me knuffelen.
Yves wil niet langer meisjesidool zijn: 'ik kuste zelfs nooit een meisje'.
Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Vlaams modeontwerper en vriendje gaan trouwen.
Nederlandse holebi's al dansend uit de kast.
Yanaika uit 'Mijn Restaurant' open over haar lesbische strijd.
Straatbende mishandelen en verkrachten homo's.
Nederlands bouwbedrijf wil geen homo's helpen.
"Pa veranderde van geslacht en trouwt weldra mijn beste vriendin".
Homo zanger geeft toe: 'ik pestte vroeger homo's'.
Amerikaanse studente studeert of op seks.
Verdeeldheid over homo kapper uit telenovelle Ella.
De situatie van holebi's in Oeganda, Vlaams minister reageert.
Mannen en de lengte van hun penis, het kan je, je leven kosten...
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: primo tv gids.

Dit bericht is gepost op 13 October, 2010 en 12016 keer gelezen.