De situatie van holebi's in Oeganda, Vlaams minister reageert:.De situatie van holebi's in Oeganda: Vlaams Minister van Gelijke Kansen Pascal Smet reageert bijzonder scherp en afwijzend op de actie die het Oegandese tabloid Rolling Stone voert tegen de holebi-gemeenschap in dat land. De Minister verzoekt zijn federale collega Vanackere, bevoegd voor Buitenlandse Zaken, om de Oegandese ambassadeur op het matje te roepen.

Wat is er aan de hand:

Oeganda: een plaatselijke krant lanceerde zopas een oproep tot de bevolking om homo's op te hangen. Volgens de krant zweren homo's en lesbiennes samen tegen 2010 een miljoen kinderen in het land tot homoseksualiteit 'te bekeren'. Politici en kerkleiders menen dat westerse regeringen het land zo de morele afgrond willen in duwen.

De krant bericht de krant met de volgende oproep: 'Hang ze op, ze hebben het op onze kinderen gemunt. Homo's hebben onze kinderen in het vizier. Kinderen zijn makkelijk te hersenspoelen. Daarnaast beweert de krant dat een toplesbienne op een holebi bijeenkomst gezegd zou hebben dat ze zich op kinderen richten onder de twaalf jaar omdat die makkelijk zijn te overhalen om bij een homogroep te komen!

Daarnaast stonden er ook nog eens een hondertal foto's van Oegandezen in de krant van wie men denkt dat ze homo zijn. Verder roept een anonieme kerkleider op homo's te executeren om zo de Oegandese levensttijl te beschermen. "Tenzij de overheid tientallen homoseksuelen executeert, zal deze ondeugd het morele weefsel en de cultuur van onze grote natie blijven ondermijnen".

Al jaren beweren politici en kerkleiders in Oeganda dat de Verenigde Naties en westerse regeringen samenzweren om Oegandezen tot de homoseksualiteit te drijven. "Ze komen elke vrijdag samen voor meetings en recruteringen. Ze beloven de kinderen banen in homo-organisaties, studiebeurzen en contacten met rijke homo's in de Verenigde Staten, Noorwegen, Canada en Groot-Brittannië. Nieuwe leden krijgen homoporno, een lijst van homosites en telefoonnummers van vertegenwoordigers van homo-organisaties. Ze krijgen miljarden dollars van het Westen om het morele weefsel van ons land te vernielen".

De reactie van onze Vlaamse minister:

Pascal Smet laat zijn afschuw en verontwaardiging blijken over de recente gebeurtenissen in Oeganda, die een direct gevaar kunnen betekenen voor holebi’s in dat land.

‘Rolling Stone’ doet in de concurrentie met het blad ‘Red Pepper’ ook de aankondiging dat het nog een stap verder wil gaan. Het blad belooft een aanvulling op de initiële lijst (die nog geen honderd namen bevatte) in de volgende edities en pakt ook uit met een ‘eigen onderzoek’ naar het holebimilieu in Oeganda.'

Net als de organisatie WISH vzw, die de feiten onder mijn aandacht bracht, vindt ook Smet deze evolutie zeer verontrustend. David Kato, die begin dit jaar nog in ons land te gast was om in het federale en Europese parlement de gevaarlijke en explosieve situatie in Oeganda aan te klagen, is één van de personen die met foto in de krant staat.

De tabloid maakte bij het verzamelen van de foto’s onmiskenbaar gebruik van ‘Facebook’, één van de weinige sociale communicatieruimtes waar de holebigemeenschap nog terecht kan. Andere foto’s zijn gedownload via ‘Gaydar’, een Britse homo-dating site. De tabloid ‘Rolling Stone’ ziet ‘Red Pepper’, dat eerder zeer homofoob uit de hoek kwam, als zijn grootste concurrent. Het heftige anti-homodiscours in ‘Red Pepper’ bleef niet zonder gevolgen: er volgden op de publicatie meerdere meldingen van ‘mobs’ tegen homo’s.

Pascal Smet vraagt zijn federale collega Vanackere met aandrang om de Oegandese ambassadeur te ontbieden voor een ernstig gesprek over deze onrustwekkende evolutie.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 October, 2010 en 3329 keer gelezen.