Veilig Vrijen campagne voor het eerst op de VRT + filmpje.Van 4 tot 10 oktober zendt de VRT voor het eerst een preventiespot uit over veilig vrijen, specifiek voor homomannen. Radiomaker Sven Pichal (‘Peeters & Pichal’, Radio 1) is het gezicht van de clip, die wordt uitgezonden binnen de gratis zendtijd voor humanitaire campagnes. De spot past in de campagne Live Positive, waarmee Sensoa homo’s wil aanzetten om na te denken over wat hiv betekent in hun leven.

Er is veel hiv onder homo’s in België. Wellicht is één op twintig homo’s in Vlaanderen hiv-positief. Toch is hiv relatief onzichtbaar onder homo’s. Er wordt weinig over gepraat, uit angst voor negatieve reacties. Dankzij de medicatie kan de ziekte goed onder controle worden gehouden. Maar de impact van hiv op het sociale leven valt soms erg zwaar.

De campagne Live Positive vertrekt van de idee dat als één op twintig homo’s hiv heeft, alle homo’s leven met hiv. Of je zelf hiv hebt of niet. Want hiv speelt nu eenmaal een rol als je uitgaat, als je een nieuwe partner ontmoet, als je onder vrienden bent…De spot zal te zien zijn op Eén, maar wordt ook uitgezonden op de vijf VRT-radiozenders. Spotje bekijken: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 October, 2010 en 4211 keer gelezen.