SP-A parlementslid wil geen homofobe rappers in Belgié.Zopas kon je bij ons lezen over de homofobe rapgroep Sexion D Assaut een schokerend interview dat niemand onbewogen laat, ook Vlaams parlementslid Jan Rogiers (SP.A) niet, die in actie komt nu blijkt dat de groep ook in ons landje zal komen optreden.

Rogiers zegt verontwaardigd te zijn over het feit dat de groep naar de Ancienne Belgique (AB) komt. De groep roept immers op tot homohaat en dat kan niet volgens de politicus. "De AB is één van de grote culturele instellingen gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap en haar podia dienen wat ons betreft niet om haatboodschappen te promoten", zegt Roegiers.

Het Vlaams parlementslid is dan ook van mening dat de groep geen plaats verdient op het podium van de door de Vlaamse Gemeenschap gesubsidieerde AB. "De AB heeft als belangrijk cultuurhuis gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Groepen programmeren die een boodschap van racisme of homohaat uitdragen past niet in dat kader", aldus Rogiers. De Vlaamse regering nam zich voor om een non-discriminatieclausule op te nemen in subsidiereglementen. "Het is nu aan cultuurminister Schauvliege (CD&V) om dat voornemen te concretiseren".

Afgelopen zomer haalde het Brusselse festival Couleur Café de Jamaicaanse artiest Beenie Man van de affiche na tegenkantingen omwille van diens homofobe teksten. Benieuwd wat er nu gaat gebeuren...

Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Super shocking interview met rap groep Sexion d'Assaut.
Mannen en de lengte van hun penis, het kan je, je leven kosten...
André van Duin splitste zichzelf in twee.
Britse prestigeuze zaak onder vuur wegens homofobie.
Amerikaans leger moet lesbienne terug aannemen.
John Travolta stiekem biseksueel.
Nieuw de seks matras, geeft boost aan ingeslapen seksleven.
Uniek te Amsterdam: het nichtencircus...
Voorstelling boek homo, lesbi & trans ouderschap in Belgié.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: destandaard.be

Dit bericht is gepost op 02 October, 2010 en 2870 keer gelezen.