Homotiener pleegt zelfmoord na sekstape.Verenigde Staten: een jonge homotiener heeft zelfmoord gepleegd nadat enkele medestudenten een filmpje van hem op het internet hadden gezet waarin hij te zien was toen hij de liefde bedreef met een andere jongeman.

De 18-jarige Tyler Clementi (foto), die studeerde aan de Rutgers University van New Jersey is op 22 september van de George Washington Bridge gesprongen, en dit nadat hij was gefilmd tijdens een seksavontuurtje met een andere jongeman. Tyler was een tallentvolle violist die speelde in het Ridgewood Symphony Orchestra.

Medestudent Dharun Ravi en vriend Molly W Wei, beide 18, plaatsten stiekem een camera op de kamer van Tyler nadat die had gevraagd een avondje alleen te kunnen zijn op zijn kamer, die hij deelde met Dharun. Het filmpje werd de volgende dag op het internet gezet, toen Tyler dit hoorde liep hij weg. Zijn stoffelijk overschot werd later terug gevonden in de Hudson rivier.

Dharun en Molly zijn inmiddels door de politie aangehouden wegens schending van de privacy van Clementi, ze riskeren vijf jaar gevangenisstraf. Ondertussen blijkt dat de heren zich eerder schuldig maakten aan dergelijke praktijken. Via een homowebsite meldde een jongen dat ook hij zou worden gefilmd door de twee, maar hij ontdekte de webcam op tijd zodat er niets kon worden gefilmd. Maar slechts vijftien uur voor de zelfmoord van Tyler schreef die zelfde peroon dat hij opnieuw het slachtoffer was geworden van dergelijke praktijken en dat hij dit had gemeld aan een leraar op school. Het is niet duidelijk of deze boodschappen afkomstig zijn van Tyler zelf of van iemand anders.

Steven Goldstein, woordvoerder van de homorechtengroep Garden State Equality zegt: "We zijn erg verdrietig om de dood van deze jongeman. En we zijn er bovendien niet goed van dat sommige mensen, zoals deze studenten verantwoordelijk zijn voor het maken van zo een video, die het leven van deze jongeman en anderen verwoest".

Eerder kon je bij ons lezen:
Bijna alle holebi & transgender studenten worden gepest.
Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Super shocking interview met rap groep Sexion d'Assaut.
Britse prestigeuze zaak onder vuur wegens homofobie.
Vrouw doet zich voor als man om seks met vrouwen.
Amerikaans leger moet lesbienne terug aannemen.
Mannen en de lengte van hun penis, het kan je, je leven kosten...
André van Duin splitste zichzelf in twee.
Jonge homo's komen in World Guiness Record Boek + filmpje.
John Travolta stiekem biseksueel.
De eerste roze poes ter wereld.
Uniek te Amsterdam: het nichtencircus...
Nieuw de seks matras, geeft boost aan ingeslapen seksleven.
Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse L-day (Lesbienne dag) in Gent...
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 October, 2010 en 4172 keer gelezen.