Twee lesbische BV's over hoe het eerst was met een man.Uniek liefdesdossier: ooit waren ze samen met een man. Nu zijn ze gelukkig met een vrouw. Twee vrouwelijke BV's vertellen zéér openhartig hoe hun outing als lesbienne hun leven op z'n kop zette in weekblad Dag Allemaal. Twee verhalen speciaal voor vrouwen die willen weten hoe het is om na een man met een vrouw te zijn.

Het verhaal van Daniélla en Cindy:Twintig jaar was ze gelukkig aan de zijde van een man, maar na haar scheiding werd bokskampioene Daniélla Somers, 46, verliefd op een vrouw. Inmiddels is ze vijf jaar getrouwd met Cindy, 37. Ze nam als een getrouwde vrouw deel aan 'Mijn Restaurant', maar nog voor dat programma goed en wel afgelopen was, had Lins Mommen, 32, zich al 'bekeerd' tot de vrouwenliefde. Openhartige gespreks fragmenten met beide koppels uit weekblad Dag Allemaal.

Daniélla Somers had eigenlijk na haar scheiding niet meer willen trouwen, maar haar liefde voor Cindy was zo groot dat ze op 28 mei 2005 toch haar ja woord gaf. Het feest dat volgde, was de bekroning van een opmerkelijke relatie, want voor de twee dames een koppel werden, waren ze al jarenlang bevriend. Daniélla gaf boksles aan Cindy's ex-man en ze is meter van haar jongste dochter, Luna, 13. En Daniéla's ex is dan weer peter van Cindy's oudste, Nisa, 16. Met andere woorden de banden tussen de twee families waren al erg hecht.

Toen beide huwelijken op de klippen liepen bleven de dames nog bevriend, en op een bepaald moment bekende Cindy dat ze smoorverliefd was op Daniélla. "Dat was een complete verrassing", aldus de bokster. die verder bekend dat ze toch al eerder verliefd werd op een vrouw, maar op haar vijftiende ontmoette ze haar man. "En opeens waren we twintig jaar verder en hadden we een zoon, Nick, 17. Ik dacht wel eens aan een vrouw, maar wuifde dat weg. Ik heb me er nooit vragen bij gesteld, want we hadden een goed huwelijk. We maakten ook nooit ruzie, maar er was al lang niets meer dan vriendschap tussen ons".

De man van Daniéla werd nog voor ze samen was met Cindy verliefd op een andere vrouw en dat was meteen ook het einde van haar huwelijk. "Ik ben dan een maand of zes alleen geweest". Pas toen Cindy opbiechtte dat ze verliefd was op mij, besefte ik dat ik hetzelfde voelde voor haar, daarvoor begreep ik maar niet hoe het kwam da tik nooit naar huis wilde als ik bij Cindy was". Cindy: "Ik heb dat er toen gewoon uitgeflapt, voor mij was dat ook nieuw. Een vriendin had me pas nog gevraagd of ik ooit seks wilde met een vrouw. Toen zei ik nog: 'Bah, nee!'. Maar voor Daniélla heb ik altijd een bijzonder gevoel gehad, zonder te weten wat dat was. Al zij in de buurt was kreeg ik altijd een knalrode kop". Ook het huwelijk van Cindy liep op de klippen omdat haar man verliefd werd op een andere vrouw.

Al snel daarna werden Daniélla en Cindy een koppel en enkele weken later gingen ze samen wonen. "We hebben nooit meer getwijfeld aan onze gevoelens voor elkaar," aldus Daniélla. Op de vraag of ze zichzelf afvroeg hoe het kwam dat ze plots verliefd werd op een vrouw zegt ze: "Ik vroeg me eerst af, ben ik nu lesbisch? en dan antwoordde ik, neen, ik ben verliefd op een persoon en toevallig zit die in een vrouwenlichaam. Maar nu ben ik er voor mezelf duidelijker in: ik zal nooit meer een relatie beginnen met een man. Ik beschouw mezelf nu écht als lesbisch".

Met de kinderen ging het meer dan goed. Luna was nog zo klein dat alles aan haar voorbij ging en tegen de twee anderen werd gewoon gezegd dat de twee dames een koppel zijn en dat ze nu twee mama's hadden en dat er geen papa meer zou bijkomen. De kinderen stelden zich daar totaal geen vragen bij en ook op school was er nooit een probleem. De outing van het koppel is er snel gekomen omdat Daniélla nu eenmaal regelmatig in de schijnwerpers staat. Toch waren ze allebei best zenuwachtig toen ze het aan hun ouders vertelden.

Cindy: "De reactie van mijn papa vind ik nog altijd geweldig. 'Waar doe jij onozel over? ik heb altijd een schoondochter willen hebben en nu heb ik er één'. Hij heeft het tegen mijn moeder verteld en zij had het er iets moeilijker mee, maar toen ze zag hoe gelukkig ik ben was dat snel voorbij".

Daniélla: "Mijn vader is overleden toen ik jong was, maar mijn mama is net tachtig geworden. Toen ik er met haar over wilde praten, begon zij over iets anders. Ik zei dan, kijk mama, het is nu zo en ik vertel het je omdat ik niet wil dat je het ergens anders verneemt, daarmee was voor mij de kous af, maar zij had gewoon even de tijd nodig om het te laten bezinken".

Iedereen die het koppel nauw aan het hart ligt reageerde goed, toch waren er ook enkele negatieve reacties, maar die kwamen dan meer van mensen op straat, zo van ocharme die kinderen, en Cindy zal wel voor het geld met Daniélla zijn. Over hoe anders een relatie met een vrouw is vertellen ze zonder gené. Cindy: "Ik vind het veel makkelijker, twee vrouwen voelen elkaar sneller aan dan een man en een vrouw". En in bed? Daniélla: We wisten wel wat er zou gebeuren, maar niet hoe (schattert) Maar dat wees zichzelf uit, al waren we wel erg nerveus. Het was makkelijker omdat we hetzelfde lichaam hebben, en de seks is uitgebreider dan met een man, we nemen er meer onze tijd voor". Kortom Daniélla en Cindy zijn super gelukkig met elkaar.

Het verhaal van Lins en Evi.Op het moment dat Lins uit de kast kwam als lesbienne was ze negen jaar samen met David, waarvan vier jaar gehuwd. 'Mijn Restaurant' leverde hen Matizze op, een goed draaiend Antwerps restaurant, maar hun zaak moest na een tijdje sluiten, nadat het koppel uitelkaar ging en Lins een relatie begon met radiopresentatrice Evi.

"Tijdens mijn huwelijk had ik wel al meegemaakt dat ik plots een crush had op een vrouw. Ik keek eigenlijk ok meer naar vrouwen en ik zei veel sneller dat is een mooie vrouw in plaats van wat een knappe vent. Maar elke keer dat ik erover nadacht moest ik besluiten dat ik gelukkig was. Ik had een man, een goede relatie. Alles wat ik nodig had".

De grote ommekeer kwam nog voor Lins deelnam aan het programma 'Mijn Restaurant' Ze maakte kennis met het lesbische koppel Stefi en Yanaika, waarbij ze het gevoel had dat er vanalles zou gaan veranderen. "Ik kon supergoed met hen opschieten en de puzzel viel in elkaar. Er kwamen veel lesbische klanten in de Matizze en via hen kwam ik inde Red&Blue. Toen was het hek van de dam. En toen kwam ik Evi tegen en de dag nadien hebben we twintig, dertig keer gebeld. Tja, dat was een bom hé (lacht)".

Lins voelde zich voor ze Evi ontmoette zich meer en meer aangetrokken tot vrouwen. "Dan ging ik op stap en stonden er opeens een aantal vrouwen rond me die me probeerden te verleiden. Dan dacht ik: 'waarom ik?' Maar het was wel plezant. Daarom heb ik totaal niet getwijfeld om iets met een vrouw te beginnen".

Over de eerste keer seks met een vrouw: "Het cliché wil dat bij twee vrouwen alles zacht en lief is, dat het er nooit stomend aan toe gaat, maar dat kan ik ontkrachten (lacht). De eerste keer dat ik met Evi naar bed ging zat ik me niet af te vragen hoe moet dat nu, nee het is vanzelf gegaan".

Lins heeft zich eerst aan haar moeder geout. "Op een dag gingen we samen iets drinken en toevallig begon ze te vertellen over één van haar kennissen, wiens vrouw hem verlaten had voor een vrouw. Toen dacht ik, dit is het moment, en ik zei, mams, ik denk dat ik dat ook ga doen (lacht). Ze schrok, maar ze heeft nooit gezegd dat het niet kan of jij bent abnormaal".

Aan David heeft ze het op restaurant verteld. Het was alles behalve makkelijk voor David, hij voelde zich gekwetst, maar omdat hij een sterke relationele man is, is het toch snel goed gekomen. Toch was hij even het noorden kwijt. En daarom keerde Lins eventjes terug naar David. "Omdat ik geen mensen kan kwetsen. Ik was wel sterk genoeg om me te outen, maar niet om de emotionele gevolgen te dragen. Maar na twee dagen hing ik doodongelukkig met Evi aan de lijn". Met andere woorden, Lins had eventjes een dubbelleven met Evi voor ze weg ging bij David. Toen de knopen werden doorgehakt lukte ook samenwerken niet meer.

Toen Lins weg ging van David kon ze geen steun krijgen van Evi want die zat in het buitenland. "Ik ben bewust van David weggegaan toen Evi in het buitenland zat. Ik ben toen bij een vriendin gaan logeren en daar heb ik een week aan een stuk gehuild, ik raakte ook in paniek, zo van ik ben al dertig, stel dat het met Evi niet blijft duren, waar ga ik dan nog iemand vinden?".

De coming out van Lins ging overwegend positief, haar goede vrienden reageerden goed, maar anderen namen het haar kwalijk dat ze David gekwetst had. Klanten van de Matizze reageerden ook positief. "Ik zal nooit vergeten hoe één bepaalde dame reageerde. Ze was komen eten met haar man en toen ze naar het toilet ging kruisten we elkaar. Ze begon te huilen en vertelde dat ze dat ook al zo lang had willen doen, voor een vrouw kiezen dus, maar dat ze het niet kon. Maar dan zag ze mij, en zei, je hebt zoveel te verliezen, en toch ga je ervoor, chapeau. Dat deed geweldig veel deugd".

Met Evi kreeg Lins een nieuw leven, maar daarnaast is ze veel kwijt geraakt, haar restaurant, haar huwelijk met David en haar appartement. "Ja ik heb niets meer, ook financieel niet. Maar toch was het, het waard, want ik ben gelukkig en ik heb nu de tijd om dingen te doen die ik altijd al wilde doen".

Met haar ex David heeft ze geen contact meer, maar dat komt volgens haar niet zozeer door het feit dat ze nu lesbisch is maar wel door de problemen met het restaurant en de afhandeling van het faillissement. Lins en Evi zijn wel een tijdje uit elkaar geweest. "Omdat ik het toen allemaal niet meer aankon. David had zich net uit Matizze teruggetrokken en dat was er teveel aan. Ik ben een beetje gevlucht en ik sloot iedereen buiten". Of daarom het geplande huwelijk ook niet is doorgegaan zegt ze: "Nee, want Evi en ik zijn toen weer samengekomen en nu willen we gewoon nog even afwachten. Ik wil eerst alle juridische zaken rond Matizze afhandelen".

Of ze ooit nog voor een man zal kiezen? "Nee. Ik beschouw mezelf nu als lesbisch. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik s'avonds aan tafel zit met een man. Laat staan dat ik ermee in bed lig. Een man boeit mij fysiek niet meer". Kortom Lins en Evi zijn nu super gelukkig met elkaar. De twee volledige verhalen plus foto's kan je lezen in de Dag Allemaal van 28 september.

Een greep uit ons overige (HoLeBi en Hetero) nieuws:
Super shocking interview met rap groep Sexion d'Assaut.
Britse prestigeuze zaak onder vuur wegens homofobie.
De eerste Coming out verhalen staan online...
John Travolta stiekem biseksueel.
De eerste roze poes ter wereld.
Eerste Turkse homo's op Tv + filmpje.
Uniek te Amsterdam: het nichtencircus...
Voorstelling boek homo, lesbi & trans ouderschap in Belgié.
Homo's en lesbiennes gaan samen wonen.
Belgische Topmanager en vriend worden vaders via draagmoeder.
Man, vrouw, jongen, meisje, doe eens alsof je klaar komt...
Sacha Baron Cohen kruipt in huid Freddy Mercury.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: weekblad dag allemaal - 28 september 2010.

Dit bericht is gepost op 29 September, 2010 en 12955 keer gelezen.