Politie-woordvoerster topless in lesbo-glossy.Nederland: de woordvoerster van het politiekorps Amsterdam-Amstelland: Ellie Lust (foto) staat samen met haar vriendin Boukje Vogel topless in het lesbishe-glossy Zij aan Zij. Ellie Lust is bekend van haar optredens bij AT5 en in Opsporing Verzocht.

In de Zij aan Zij in de kiosk editie van 17 september draait het om borstkanker. Want lesbische vrouwen lopen net iets meer risco op borstkanker. Het gaat om een twaalf pagina tellende reportage over leven met borstkanker. De partner van Ellie moest enkele jaren geleden beide borsten laten amputeren, samen komen ze in de editie uitgebreid aan het woord en poseren ze met ontbloot bovenlijf.

Naast het verhaal en het bijbehorende beeld van Ellie Lust en Boukje Vogel, publiceert Zij aan Zij nog twee verhalen en foto's van lesbische dames Barbara Martens en Joyce Hamilton. Ook deze twee dames poseren met ontbloot bovenlichaam voor de lens van Zij aan Zij fotograaf Petra Pijlgroms. Lesbische vrouwen lopen trouwens net iets meer risico op borstkanker, en dat heeft onder andere te maken met minority stress en hun levensstijl.

De hoofdredacteur meldt in zijn voorwoord dat oktober borstkankermaand een prachtig initiatief is, maar dat voor heel veel vrouwen het iedere maand borstkankermaand is. Om het feit dat ze een knobbeltje in hun borst voelen, de eerste of de zoveelste chemokuur ingaan of in het ergste geval een laatste slecht nieuws gesprek voeren met hun oncoloog. De verkramping, de angst, de ijdele hoop en het oorverdovende verdriet dat daarbij komt kijken is voor veel mensen niet voor te stellen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 September, 2010 en 14428 keer gelezen.