Onderzoek - Bijna alle holebi & transgender studenten worden gepest.Verenigde Staten: uit een onderzoek onder ruim 7000 holebi en transgender studenten blijkt dat een ruime meerderheid wordt gepest of aangevallen omwille van zijn of haar seksuele geaardheid.

Uit de nationale studie blijkt dat ruim 84 procent van de holebi en transgender studenten regelmatig verbaal wordt aangevallen en 18 procent psychisch slachtoffer wordt omwille van zijn of haar seksuele geaardheid.

De studie werd gedaan door het National School Climate Survey by the Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN), in 2009, en ondervroeg 7.261 holebi's en transgenders tussen de 13 en 21 jaar in de gehele VS.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 61 van de holebi en transgendere jongeren zich onveilig voelt op school, en dat ruim 62 procent liet weten pesterijen niet te melden omdat ze bang zijn dat het probleem dan enkel maar groter zal worden. Verder werd 63 procent gepest omwille van zijn of haar gender expressie en 12,5 procent omdat ze zich niet mannelijk of vrouwelijk genoeg gedroegen.

Studenten die op regelmatige basis worden gepest omwille van hun seksuele geaardheid blijken slechter punten te scoren dan holebi's en transgenders die zelden worden gepest. Depressies en een laagzelfbeeld komen dan ook vaker voor bij holebi en transgender studenten. Uit het onderzoek blijkt ook dat de scholen die een Gay-Straight Alliance (holebi-hetero studentengroep) hebben minder last hebben van pesterijen. Jammer genoeg heeft iets minder dan de helft van de ondervraagde studenten zulk een studentengroep op school.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 September, 2010 en 4241 keer gelezen.