Lady Gaga droeg vleesjurk voor holebi's.Tijdens de MTV Video Music Awards uitreiking droeg zangeres Lady Gaga een ťchte vleesjurk (foto) daarvoor kreeg ze bakken kritiek over zich heen van de dierenrechtenorganisatie PETA. In de talkshow van Ellen DeGeneres vertelde de zangeres waarom ze de jurk droeg.

De jurk werd ontworpen door Frank Fernandez en was volledig vervaardigd uit echte stukken rauw vlees. Ook haar hoedje, laarzen en tas waren gemaakt van vlees. PETA noemde het niet diervriendelijk en dierenrespectloos en riep de fans op te stoppen met het kopen van Gaga's muziek.

In de talkshow van de openlijke lesbische presentatrice Ellen DeGeneres liet Gaga weten dat het dragen van de vleesjurk onder andere een protest was tegen de ongelijkheid van holebi's, het feit dat homo's en lesbiennes in de Verenigde Straten niet mogen trouwen, en dat het eveneens een protest was tegen de manier waarop het Amerikaanse leger omgaat met holebi soldaten.

"Het is niet respectloos tegenover vegetariŽrs of niet vegetariŽrs. Zoals je weet ben ik de meest oordeelvrije mens op deze planeet. Het heeft verschillende interpretaties, maar voor mij is het, als we niet opkomen voor waar we in geloven, als we niet vechten voor onze rechten, dan zullen we snel even veel rechten hebben als het vlees aan onze botten," aldus de zangeres.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2010 en 7744 keer gelezen.