'Homodorp' krijgt excuses van Microsoft.Het software bedrijf Microsoft heeft aan een heel dorp zijn excuses aangeboden na de verbanning van een Amerikaanse gamer van de Xbox Live dienst.

De 26-jarige Josh Moore vloog pardoes van de Xbox Live dienst omdat hij in Fort Gay woont. En Microsoft weert namen die seksueel getint zijn. Gay staat voor homo, maar betekent ook vrolijk in de Engelse taal, die laatste betekenis is wat in de vergetelheid geraakt ten opzichte van de referentie naar homo's.

Naar eigen zeggen had Josh Moore alle moeite van de wereld om de klantendienst van Microsoft duidelijk te maken dat zijn dorpje in het Amerikaanse West Virginia wel degelijk Fort Gay noemt. De dienst weigerde dit te geloven en ging ook niet over tot onderzoek.

Fort Gay burgemeester David Thompson probeerde eveneens zonder resultaat met de klantendienst te onderhandelen. "Ook ik kreeg te horen dat het woord 'gay' ongepast is, ongeacht de context. Het was zo ongepasts voor hen dat ze het woord niet eens wilde noemen. Ze zeiden steeds 'dat woord'. Ik begrijp er niets van. Het is de naam van ons dorp. Het is verschrikkelijk, en een klap in ons gezicht.

Moore miste door de verbanning een belangrijke wedstrijd met zijn gameteam. "In het begin dacht ik wow, iemand denkt dat ik in het meest homofiele dorp van West Virginia woon ofzo. Ik ben niet eens homo en voel me dan ook gediscrimineerd."

Volgens de gebruikersvoorwaarden van Microsoft mogen gamers geen gamertag, avatar of tekst in hun profiel gebruiken die andere gameres voor het hoofd kunnen stoten. Stephen Toulouse, hoofd van de Xbox Live-afdeling zegt dat het over een misverstand gaat. "Iemand zag de zin 'fort gay WV' en dacht dat de persoon in kwestie probeerde te provoceren. Helaas was iemand van mijn team het daar mee eens. Toen ik op de hoogte werd gebracht, hebben we de schorsing ongedaan gemaakt."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 September, 2010 en 2933 keer gelezen.