Amsterdam: holebi's aangevallen tijdens en na optocht tegen homofobie.Amsterdam: tijdens een vreedzame optocht tegen homofobie werden enkele holebi's slachtoffer van homofoben. Afgelopen zondag trokken ruim 1500 homo's en lesbiennes (foto links) door de straten om te protesteren tegen het stijgende geweld tegen holebi's. Het aantal geregistreerde incidenten tegen lesbiennes, homo's, bi's en transgenders steeg in Amsterdam vorig jaar met 23 procent ten opzichte van 2008.

Het was een rustige optocht en hier en daar wapperde er een holebi-vlag. De protestactie kreeg voornamelijk positieve reacties van de omstanders, maar desondanks werd de bijeenkomst overschaduwd door enkele heethoofden. Bij de organisatie stroomden vandaag enkele meldingen binnen. Zo reden enkele jongens op scooters herhaaldelijk in op de groep holebi's en werden een groepje lesbische vrouwen bedreigd, uitgescholden en bekogeld met bierblikjes.

Daarnaast raakte ook een man gewond aan het hoofd. Dit slachtoffer had niet deelgenomen aan de protestactie tegen homofobie, toen hij twee Marokkaanse meisjes van 18 en 19 tegen kwam die iets beledigends riepen naar de optocht. Hij ging voor hen staan en zei: 'als je een homo wil slaan, sla mij!, waarna een van de meisjes met een tas, met daarin een zwaar voorwerp op de man zijn hoofd sloeg waarna die bloedde (foto rechts). Samen met enkele omstanders kon hij de twee meisjes tegen houden tot de politie arriveerde.

Volgens de politie staat dit laatste incident los van de demonstratie, maar zal ze toch worden behandeld als 'homogerelateerd', omdat de twee Marokkaanse meiden zich beledigend uitlieten over homo's. Later liet het slachtoffer weten dat hij zich te provocerend had gedragen! en noemde hij het incident opgeblazen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: opnieuw homo's in elkaar geslagen, omstanders doen niets.
Amsterdam niet langer veilig voor homo's, opnieuw slachtoffer.
Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 September, 2010 en 3201 keer gelezen.