Andre van Duin en Frank Sanders laten Jos Brink verder leven.Komiek André van Duin heeft samen met weduwenaar Frank Sanders een borstbeeld (foto) van de in augustus 2007 overleden theater en televisiemaker Jos Brink onthuld.

Gisteren werd onder grote publieke belangstellilng een borstbeeld van Jos Brink onthuld in Rotterdam. Het beeld werd plechtig onthuld door partner en weduwenaar Frank Sanders en collega-vriend André van Duin. Het beeld prijkt nu in de Rotterdamse wijk aan de Groenezoom in de Vreewijk.

Brink bracht zijn jeugd door in deze Rotterdamse wijk. Acteur, zanger en regisseur Sanders is de weduwnaar van Brink. Ze hadden sinds 1972 een relatie. Ook André van Duin groeide op in Rotterdam, maar dat was in het stadsdeel Delfshaven. Brink sprak altijd met liefde over zijn jeugdjaren in Vreewijk. Het door Rotterdammer Rien van Galen gemaakte beeld is er gekomen op initiatief van inwoners van de wijk.

Extra info: Sinds 11 juli 2008 is de Nederlandse homo-emancipatieprijs naar Jos vernoemd. De eerste uitreiking van de Jos Brink-prijs vond plaats op 17 mei 2009 (Internationale dag tegen homofobie), de prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstwerk en wordt tweejaarlijks uitgereikt. De eerste prijs werd gewonnen door Henk Krol, redacteur van de GayKrant. In 2009 werd er in het Amsterdamse theater Carré een borstbeeld van Jos geplaatst gemaakt door Kees Verkrade. Daarnaast werd er ook in 2009 de Jos Brink Genesius Penning in het leven geroepen door partner en weduwenaar Frank Sanders, deze penning wordt uitgereikt aan jong en uitvoerend muscial talent, waarbij een beurs van 10.000 euro gekoppeld is voor musicalmakers. Brink en zijn partner Frank Sanders hadden een 'aangenomen' zoon: regisseur en auteur Paul van Ewijk.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2010 en 6080 keer gelezen.