Britse acteur die homo speelt aangevallen door homofoben.Afgelopen vrijdag is de Britse acteur Danny Miller het slachtoffer geworden van een homofobische aanval in de Britse stad Manchester. Miller speelt de rol van een homotiener is de Britse soap Emmerdale.

De 19-jarige Danny, die heteroseksueel is was een avondje uit in Manchester om een optreden van zijn vader, komiek Vince Miller bij te wonen. Na afloop liep hij gewoon over straat en werd hij aangevallen door een groepje jongens. Een van de jongens schreeuwde: 'Daar is die homo van tv, laten we hem pakken'. Anderen uit het groepje riepen toen dingen als: 'Hé flikker, ben je samen met je vriendje op stap?'. Volgens enkele getuigen werd hij vervolgens bedreigd en probeerde ze hem te slaan.

Op zijn Twitterpagina gaf Miller later de aanval toe en verklaarde verder gelukkig ongedeerd te zijn, en dat de aanval inderdaad had te maken met zijn rol als homo in de soap Emmerdale. Danny heeft al een tijdje een relatie met de twee jaar oudere Kirsty Leigh Porter die ook in Emmerdale acteert.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 August, 2010 en 3474 keer gelezen.