Het beste holebi-land ter wereld is...Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek onderzoekt jaarlijks welk land het beste is betreffende bepaalde items. Het blad hanteert daarbij vijf criteria om tot de rangschikking te komen, deze zijn: opleiding, gezondheidszorg, levenskwaliteit, economisch dynamisme en politieke omgeving

Nederland is volgens het tijdschrift het beste land ter wereld om te wonen als het gaat om holebi rechten. Nederland werd tot beste holebi land genoemd omdat holebi rechten sinds de instelling van het burgerlijk huwelijk (dankzij een 16 jaar durende lobby van de holebi gemeenschap) in 2001 werd ingevoerd, er geen discussiepunt meer zijn. De Amsterdamse Gay (Canal) Pride werd daarnaast nog uitgeroepen tot 'the hottest party on the planet'. In het algemeen staat Nederland op de 8ste plaats.

BelgiŽ is voor het derde jaar op rij een plaats gezakt op de lijst van "beste landen ter wereld". Waar we in 2007 nog op de 16e plaats prijkten, zijn we intussen gezakt naar de 19e plaats. Maar we zijn dan wel weer het beste land om een hond te houden, omdat ze bij ons bijna overal welkom zijn, in sommige restaurants, sportclubs en zelfs op de trein of op de bus. Daarnaast scoren we wel het beste op het vlak van onderwijs, 99 procent van de Belgen kan lezen en schrijven en een gemiddelde Belg heeft er 15,9 jaar school op zitten, goed voor plaats elf. Het slechts scoren we op economische dynamiek.

Finland staat op 1 en werd dus uitgeroepen tot het beste land ter wereld, gevolgd door Zwitserland en Zweden. BelgiŽ eindigt met een negentiende plaats een flink stuk achter zijn buurlanden. Luxemburg staat bijvoorbeeld op vijf, Nederland op acht. TsjechiŽ is dan weer het beste land voor seks, maar ze hebben wel evenveel seks als de Fransen, en ze beginnen hun seksleven net zo vroeg als de Nederlanders en vrezen net zo min als de Italianen geslachts- ziekten. Het beste land om iets te eten is Spanje, Zuid-Afrika scoort het best inzake rondreizen, en Mali is dan weer het beste land wanneer het gaat om muziek.

Frankrijk is dan weer het beste land om een kind te krijgen, wanneer moeder ziek is stuurt de overheid iemand om te helpen in het huishouden en op de kinderen te passen. Het mooiste weer vinden we terug op Malta en Japan is dan weer het beste land om oud te worden, het land heeft niet enkel een geweldige reputatie wanneer het aankomt op respect voor ouderen, met super moderne rusthuizen, ze hebben daarnaast ook hun eigen officiŽle feestdag. BraziliŽ is de place to be voor plastische chirurgie de 15 biljoen dollar industrie trekt dan ook vele toeristen die aan hun lichaam willen laten sleutelen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 August, 2010 en 4095 keer gelezen.