Neighbours, (Buren) krijgt vast homo karakter.De Australische soap Neighbours, bij ons in Vlaanderen bekend als 'Buren' heeft vanaf nu een vast homoseksueel karakter in de serie. Acteur James Mason, 20, speelt Chris (foto), die vorige maand in de serie uit de kast kwam.

In het verleden zag men sinds 1994 regelmatig holebi karakters in de serie verschijnen, maar hun optreden was steeds van korte duur. De producenten lieten nu weten dat ze op fan-websites en blogs hadden gelezen dat de tijd nu rijp was voor een vast holebi-karakter. Die rol zal nu gespeeld worden door acteur James Mason.

De soap Neighbours speelt al ruim 25 jaar. Op onze Vlaamse zender één loopt de serie dagelijks onder de naam 'Buren'. In het verleden speelden al holebi-iconen als Jason Donovan en Kylie Minogue mee. Daarnaast waren er in het verleden ook nog rolletjes weggelegd voor sterren als: Alan Dale, Delta Goodrem, Guy Pearce en Russell Crowe.

In Vlaanderen vierde de serie dit jaar zijn 20-jarige jubileum op de Vlaamse openbare televisie. De soap is trouwens al jaren het langstlopende programma op de Vlaamse televisie op het Journaal, Weer en Panorama na. In de begindagen was Buren in Vlaanderen zeer populair, maar nu treden de Vlaamse soaps meer op de voorgrond en bereikt de reeks ongeveer 176.000 kijkers per dag. Toch heeft de VRT onlangs het contract met FremantleMedia verlengd, waardoor de reeks nog zeker vijf jaar te zien zal zijn in België. Omdat men de serie in Nederland al enkele jaren niet meer uitzend kijken onze noorderburen massaal naar de serie op de VRT.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 August, 2010 en 5327 keer gelezen.