Oud Katholieke Vlaamse Kerk laat vrouwen en homohuwelijk toe.Kenneth Coppens, 24 (foto), uit Onkerzele wilde als kind geen brandweer- of politieman worden maar priester. Vandaag kwam zijn kinder- en levensdroom uit, want vandaag werd hij gewijd als priester in de Oud Katholieke kerk.

De OKK is een stroming binnen de katholieke Kerk, die weliswaar ook de zeven sacramenten en de zelfde liturgie kent maar toch heel anders is dan de rooms katholieke kerk. Meer progressiever wanneer het op theologie en moraal aankomt. 'Onze strekking aanvaardt vrouwelijke kerkambten, legt geen celibaat op aan priesters, laat homo's en lesbiennes toe om kerkelijk te huwen en geeft echtgescheiden mensen de kans om opnieuw voor de kerk te trouwen', aldus Coppens.

Kenneth was al als kleine jongen gefascineerd door het priesterambt, maar hij volgde daarbij niet de gebruikelijke weg van een seminarieopleiding, hij sloot zich aan bij de volgelingen van de Oud Katholieke Kerk waar hij een priesteropleiding volgde die recent werd afgerond. Vandaag werd hij na zijn wijding aangesteld in de kerkgemeenschap van de Kapel van de Barmhartige Jezus in Brugge.

Kenneth is een gepassioneerd en geïnspireerd christen. Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Hij kan ook genieten van een frisse pint. 'Als je op café iets gaat drinken kom je heel ongedwongen mensen tegen. En dat zijn dus niet noodzakelijk de mensen die je ook in de kerk ziet. Dergelijke ontmoetingen kunnen het begin van iets moois worden.'

Een greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Het was een homofobe zomer in Italië.
Homohuwelijk van Mexico-City vanaf nu overal legaal.
Gents onderzoek: lesbisch en praten, en zijn deze tests gevaarlijk?
Car Wash krijgt meest onverwachte dief op bezoek + foto's.
Portia de Rossi kiest officieel de achternaam van haar vrouw.
Homocafé naast moskee op Ground Zero.
Trouwen voor homos en lesbos duurder dan voor heteros.
Ruzie in showbizzland over Amsterdamse Gay Pride.
10 soorten liefde die je leven verrijken.
Martina Navrátilová open over haar ziekte.
Man blij dat hond zijn teen afbeet.
Uniek nieuw boek uit: 'Homoheks, lieve homoheks'
Ongeduldige man naait zichzelf toe in ziekenhuis.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 14 August, 2010 en 9115 keer gelezen.