Homocafe naast moskee op Ground Zero.Volgens een Amerikaans televisiepresentator komt er een homobar naast het geplande islamitische centrum nabij Ground Zero in New York. Greg Gutfeld (foto) zegt; "dit is geen grap, de bar zal er écht komen".

Toch is het nog niet zover want de plannen voor het vijftien verdiepingen tellende islamitische centrum met onder meer moskee en zwembad leidden tot verhitte discussies in de VS. Uit cijfers blijkt dat 53 procent van de New Yorkers geen islamitisch centrum wenst op die plek. Velen beschouwen het als een grove belediging van de nabestaanden van de 2750 doden naar aanleiding van de aanslagen op de torens van het World Trade Center op 11 september 2001, die werden uitgevoerd door extreme moslims.

Anderen zijn dan weer juist voorstander van het project, dat volgens hen en de initiatief nemers moet leiden tot verbroedering tussen gelovigen, omdat het centrum voor iedereen, ongeacht geloof of sekse, zijn deuren open zet. Ook de homobar zal voor alle homo's geopend zijn met het oog op verbroedering, "dus ook moslim-homo's zijn welkom", aldus Fox News-presentator Greg Gutfeld, de initiatief nemer van de homobar.

Gutfeld: "Als Amerikaan denk ik dat ze het recht hebben op het bouwen van een moskee. Als ze ons land willen kopen en de wet volgen is er geen enkel probleem. Mijn plannen zijn geen grap, er zijn al tal van investeerders aangesproken die interesse tonen. Moslims zijn niet zo tolerant tegenover homoseksuelen, en dat is juist waarom ik de bar naast hun moskee wil, het is een gebaar om het taboe bij hen te doorbreken en een einde te maken aan de homofobische houding van de islamitische wereld. Er komt zelfs een verdieping zonder alcohol". besluit hij zijn pleidooi.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2010 en 3487 keer gelezen.