Nederland: onderzoek; homo als scheldwoord moet kunnen!Nederland: naar aanleiding van de afgelopen Gay (Canal) Pride in Amsterdam organiseerde de holebi belangen organisatie het COC, afdeling Amsterdam, samen met de AVRO, een onderzoek genaamd: ‘Hoe straight ben jij?’ waarin men onderzocht hoe holebi-vriendelijk de Nederlandse hoofdstad is.

Uit het onderzoek bleek dat meer dan de helft van de Amsterdammers van mening is dat het woord 'homo' als scheldwoord moet kunnen. Verder is drie kwart van mening dat homo's er mogen zijn, als ze maar normaal doen.

Elkaar kussen op straat vindt 36 procent niet kunnen, en een kwart van de respondenten gaf aan een probleem te hebben met homoseksualiteit, en geeft dus toe niet tolerant te zijn jegens holebi's. Het onderzoek toont aan dat holebi tolerantie in Amsterdam flinterdun is geworden en dat er (opnieuw) nog veel werk aan de winkel is.

De laatste jaren zijn er steeds meer gewelds delicten tegen homo's in de Nederlandse hoofdstad. Dit jaar vielen er al tientallen homo maar ook lesbische slachtoffers. Ook op andere plaatsen in Nederland is er een stijging in het aantal homofobe aanvallen of scheldpartijen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 August, 2010 en 6664 keer gelezen.