Bestsellerauteur Anne Rice wil geen christen meer zijn omwille van homo's.Verenigde Staten: Anne Rice, 68, auteur van o.a 'Interview with the vampire' heeft na jaren van toewijding aan de katholieke kerk afstand genomen van elke vorm van georganiseerd christendom.

Rice blijft naar eigen zeggen nog wel geloven in de figuur van Christus, maar wil niet langer zwijgend instemmen met de houding van de christelijke kerken. In de VS zijn dat naast de katholieke kerk vooral uiteenlopende strekkinigen van het protestantisme, de zogenaamde evangelische kerken - over voorbehoedsmiddelen, homoseksualiteit en wetenschappelijk onderzoek.

Ze nam de beslissing omdat Bradlee Dean, frontman van de christelijke hardrockgroep ‘You can run but you cannot hide’ uit Minnesota liet weten dat de doodstraf voor homo's een moreel juiste zaak is. Dean heeft goede relaties met prominente leden van de Republikeinse Partij in Minnesota. Zijn groep gaat regelmatig op tournee langst staatsscholen in Amerikaanse Midwest om er zijn boodschap te prediken.

Nog een reden die de emmer van Rice deed overlopoen was een ABC televisie reportage over de homofobe Westboro Baptisten kerk van Fred Phelps. Die verkondigen dat alle Amerikanen naar de hel gaan omdat de overheid homoseksualiteit tolereert. Op haar faceboekpagina schreef Rice: In de naam van Christus, ik weiger antihomo te zijn, ik weiger antifeminist te zijn, ik weiger tegen anticonceptie te zijn, ik weiger antidemocratisch te zijn, ik weiger tegen seculair humanisme te zijn. In de naam van Christus, ik verlaat het christendom en ben niet langer een christen. Amen."

Rice is bij ons bekend van haar vampierenkroniek, waaronder de bestseller ‘Interview with the vampire’ uit 1976 (vertaald als ‘De vampier vertelt’ en verfilmd in 1994 met Tom Cruise en Brad Pitt). In 1998 keerde ze het atheïsme de rug toe om christen te worden, sinds dien schrijft ze vooral religieuze fictie literatuur, een genre dat bij ons niet populair is. Wél in de VS waar er een grote markt voor bestaat. Christelijke fictie verkoopt er elk jaar meer, de jaarlijkse opbrengst wordt geschad op ruim 1 miljard dollar. Rice zal ondanks haar afkeer van het christendom toch nog boeken blijven schrijven over Christus, wat na deze bekentenis van afstand tegen de kerk haar wel geen windeieren zal leggen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zoon van 'God hates fags' priester spreekt en wordt meteen internationaal nieuws.
Davy Brocatus neemt drastische beslissing inzake de kerk.
Pedo Kerk schandalen: priesters: homo's weg 't zijn pedos.
Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Pauselijke academie smijt theoloog buiten om uitspraak over holebi's.
Paling penetreert Chinese visverkoper.
Amerikanen in bustoer willen homo's aan de strop.
Ongeduldige man naait zichzelf toe in ziekenhuis.
Inception-acteur open over homoseks.
Tien procent Nederlanders wil homo's en lesbi's in cel.
Genetisch wonder: zwarte ouders krijgen blanke baby.
10.000 holebi atleten en duizenden suporters samen in Keulen.
De gekste en zeldzaamste ezel ter wereld...
Vrouw vermoord man omdat hij haar lesbisch noemde.
Elton John helpt Eminem via hotline.
Hond schiet man in het achterwerk.
Het is weer tijd voor de Homo 100, stem mee...
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: knack.be

Dit bericht is gepost op 04 August, 2010 en 3999 keer gelezen.