Yves wil niet langer meisjesidool zijn, ik kuste zelfs nooit een meisje.Yves Segers, zanger van de voormalige Vlaamse hitgroep 'Toast' wil niet langer een meisjesidool zijn. "Ik heb zelfs nog nooit een meisje of vrouw gekust," zegt de zanger in Primo Tv gids.

Segers zong in de jaren 90 bij de voormalige hitgroep Toast, hij heeft een relatiebreuk achter de rug, maar hij en zijn ex-vriend hebben elkaar sinds anderhalf jaar opnieuw gevonden. "We hebben zelfs samen een huis gekocht." Met de bandleden van Toast heeft de 38-jarige zanger nauwelijks contact. "Al hebben we geen ruzie," benadrukt hij.

Sinds anderhalf jaar is Yves terug samen met zijn ex-vriend. "We hebben de weg naar elkaar teruggevonden en dat gaat prima. We hebben zelfs samen een huis gekocht. Samen iets kopen voelt toch nog anders dan iets huren. Pieter en ik zijn ook volwassener geworden. Vroeger was ik nogal bezitterig en snel jaloers, ik geef dat toe. Ik ben dat misschien nog steeds, maar ik kan het allemaal beter relativeren. Ik weet nu ook wat ik aan Pieter heb en mijn vriend weet wat hij aan mij heeft."

Yves kwam pas uit de kast als homo lang nadat hij de solotoer was opgegaan nadat de groep Toast splitte.
"Tijdens de hoogdagen van Toast was ik een meisjesidool, dus mezelf outen was niet evident. Nadien had ik een vriend die niet met zijn seksuele geaardheid te koop wilde lopen. Zijn ouders waren niet op de hoogte. Enfin, zijn moeder wel maar zijn vader niet. Uiteindelijk heeft het na het er ziele gaan van Toast nog vijf jaar geduurd vooraleer ik me geout heb."

Met Toast zong Yves veel over meisjes hoe zit dat?
"Ik heb nooit verkering gehad met een meisje. Zelfs niet gekust. Behalve dan als manneke van dertien op school. Mijn ouders wisten pas op mijn 22ste dat ik homo was, maar ik heb het eigenlijk altijd al geweten. Ik ben heel vroeg beginnen experimenteren. Ik was nog maar een jaar of tien toen ik al aan het foefelen was met jongens. Ik ben eigenlijk altijd overtuigd geweest dat ik homo ben, alleen heb ik het nooit van de daken geschreeuwd."

Extra info Yves Segers
Yves starte al op 16-jarige leeftijd met een solocarrière. Van 1990 tot 1992 was hij de zanger van de toen zeer populaire groep Toast. Het nummer 'Ik schreeuw het van de daken' was hun bekendste hit. In 1993 ging Yves opnieuw solo, zijn eerste singel 'Zie me graag' kreeg veel lovende kritieken. In 1994 nam hij een cover op van Barry Manilow 'Mandy'. Deze Vlaamse versie wordt bestempeld als een van de betere covers van het jaar. In 1997 scoorde hij een megahit met de wals 'Cafe de Zwaan' de opvolger van 'Leve de liefde', een country square dance song die de hitparade haalde. In 2001 was er "Noché de la pasion", een nummer waarvan zowel een Spaanstalige als Nederlandstalige versie werd opgenomen en dat in Nederland tot Nationaleschijf werd verkozen. En er volgde nog meer... De groep Toast bestond uit leden Guido Sergooris, William Jans en Herwig Sunaert en Yves Segers.


Bron: holebi.info en Primo Tv gids

Dit bericht is gepost op 03 August, 2010 en 6465 keer gelezen.