Actrice uit de kast na 9 jaar relatie met vrouw.Wie het nieuws volgt weet al sinds 2003 dat actrice Sara Gilbert (foto links) lesbisch is. Toch is ze zelf pas enkele dagen geleden uit de kast gekomen. Maar eerder kon je in de media al lezen dat ze een relatie heeft met een vrouw waarmee ze samen twee kindjes opvoed.

Gilbert is vooral bekend door haar rol in de televisieserie ‘Roseanne’. Haar echte naam is Sara Rebecca Abeles, maar in 1984 veranderde ze haar achternaam in die van haar stiefvader Gilbert. Het was eigenlijk al jaren geen geheim meer dat de actrice op vrouwen valt, maar zelf was ze daar, tot voor kort, nooit openlijk voor uitgekomen.

Sinds 2001 heeft ze een relatie met Allison Adler. Ze hebben samen een zoontje, Levi, geboren in 2004, en een dochtertje Sawyer, geboren in 2007. Adler is de biologische moeder van Levi en zelf is ze de biologische moeder van Sawyer.(foto rechts) Ze is overtuigd vegetarisch en lid van de dierenrechtenorganisatie PETA.

Weldra wordt Gilbert co-host in de nieuwe talkshow 'The Talk', waarin bekende vrouwen samen zitten om actuele zaken te bespreken. De actrice vond duidelijk dat daarom de tijd rijp was om uit de kast te komen en zei: "Het is duidelijk dat ik vaker openlijk over mijn eigen leven zal gaan praten. Ik had het gevoel dat de eerste plaats daarvoor niet een persbericht moest zijn. Dat leek mij nogal onpersoonlijk, dus vertel ik het nu maar meteen."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 August, 2010 en 3685 keer gelezen.