Tien procent Nederlanders wil homo's en lesbi's in cel.Nederland: maar liefst tien procent van de bevolking vindt dat homo's en lesbiennes een straf verdienen, een tijdje cedl zal hen wel tot inkeer brengen. Ook tien procent is tegen formele rechten voor homo's en lesbiennes. Dat blijkt uit de homofobiemeter van ontwikkelingsorganisatie Hivos.

Marijke Haanraadts van Hivos noemt de cijfers 'schokkend', want 'het zijn niet de gemiddelde Nederlanders die onze site bezoeken'. De Hivos-woordvoerdster bedoelt daarmee dat ze denkt dat het percentage homofobie onder de 'gemiddelde Nederlander' nog hoger zal zijn.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau komen gelijkaardige cijfers naar boven, uit hun onderzoek blijkt dat een op de tien Nederlanders homofoob is, of ze ook vinden dat holebi's moeten worden opgesloten is niet geweten.

Verder blijkt uit het Hivos onderzoek dat de tolerantie in Nederland tegenover homo's en lesbiennes dunner is dan het lijkt. Zo neemt bijna de helft van de Nederlanders aanstoot aan zoenende mannen, terwijl maar één op de tien aanstoot neemt aan zoenende heteroseksuelen. Ook homo en lesbische jongeren hebben nog vaak veel problemen, één op twee dacht ooit al aan zelfmoord.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 August, 2010 en 3771 keer gelezen.