Zoon van 'God hates fags' priester spreekt en wordt meteen internationaal nieuws.Verenigde Staten: ondanks het feit dat hij ÚÚn van de meest homofobe vaders heeft van Amerika, is zoon Nate Phelps dol op Lady Gaga, is hij athe´st , heteroseksueel en gek op homo's en lesbiennes.

Nate is de zoon, en ÚÚn van de zestien kinderen van de 'God hate fags' priester Fred Phelps, wereldwijd bekend om samen met zijn groep te protesteren op begrafenissen van Amerikaanse militairen, waarbij ze vlaggen dragen met opschriften als: 'God hate fags' (God haat homo's). Omdat ze van mening zijn dat de dood van Amerikaanse soldaten in het Midden-Oosten het gevolg zijn van Gods straf omdat Amerika homoseksualiteit toestaat. Daarnaast halen ze ook steeds uit naar hetero artiesten met een warm hart voor holebi's.

Zoon Nate Phelps draagt vader Fred geen warm hart toe. Sterker nog hij is Athe´st en fervent voorvechter van de rechten van homo's en lesbiennes. Sinds kort komt Nate, 51, regelmatig in het nieuws en haalde hij recent de internationale media door zijn uitspraken tegen zijn vaders haatcampagne en intolerante boodschappen tegen homo's en lesbiennes.

Nate verliet al op jonge leeftijd het ouderlijke huis. Toen hij vorig jaar terug keerde naar zijn geboorte stad liep hij een journalist tegen het lijf. Spontaan begon hij te praten over zijn familie. Hij vertelde hoe het is om op te groeien in een christelijk fundamentalistisch gezin. Hij vertelde over zijn jeugd, hoe vader Fred al zijn zestien kinderen fysiek en mentaal mishandelde, en hoe vader Fred ook zijn eigen vrouw alle hoeken van de kamer liet zien. In een later interview vertelde Nate dat zijn vader een gevaarlijke gek is die thuishoort in de gevangenis.

Recent sprak Nate voor een onderzoekscentrum, een non-profit organisatie die het kritisch denken promoot. Daarbij stak hij niet onder stoelen of banken het niet eens te zijn met zijn vader, sterker nog hij maakt zich er ontzettend boos over dat zijn vader zo'n homofoob is. Ook bekende Nate regelmatig depressief te zijn en dat therapie niet helpt. Zijn vader mishandelde alle zestien kinderen twee daarvan verlieten eerder de familie en veranderden zelfs hun naam.

Nate is vorig jaar van zijn vrouw gescheiden en heeft drie kinderen. Toen hij nog gehuwd was en al lang weg van vader Fred Phelps ging hij naar een andere christelijke kerk. Maar toen zijn jongste zoon ontzettend bang werd van de boodschappen over de hel en het vuur, en het gestraft worden door God keerde Nate de kerk de rug toe. Omdat hij niet wilde dat 'ook' zijn zoon in angst opgroeide door het geloof. Sinds kort is hij naar eigen zeggen veel gelukkiger, omdat hij het Athe´sme heeft gevonden. Daarnaast is hij ook lid van een groep die de naam draagt: 'Life After Fundamentalism', en zet hij zich samen met anderen regelmatig in voor de belangen van holebi's. Hij wil daarbij zelfs het voorbeeld volgen van enkele grote Amerikaanse organisaties die opkomen voor de belangen van homo's en lesbiennes, bijvoorbeeld wanneer ze worden ontslagen omwille van hun seksuele geaardheid.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 July, 2010 en 4011 keer gelezen.