Gentse burgemeester zette Koen Crucke in de bloemetjes.Gent: gisteren werd acteur en zanger Koen Crucke door de burgemeester van Gent in de bloemetjes gezet. De artiest vierde zijn veertigjarige carrière tijdens de Gentse Feesten. Crucke kreeg veel lof van burgemeester Daniël Termont en feestenburgemeester Lieven Decaluwe.

Crucke was zelf duidelijk verrast door het gebaar van de Gentse burgervader. Nadat hij het openingsnummer van zijn nieuwe show beëindigde, stapte Termont het podium op. "Crucke is een veelzijdig artiest", aldus de burgemeester. "Hij is altijd streng voor zichzelf, hij is perfectionistisch en wil alles tot in de details voorbereiden." De Gentse zanger kreeg van het stadsbestuur een steendruk van de opera uit 1850.

Gisterenavond starte Crucke zijn reeks: 'Koen's Verjaardagsshow: 40 jaar muziek'. De show brengt een muzikaal en audiovisueel overzicht van zijn succesvolle carrière. Crucke wordt voor het programma bijgestaan door pianist en oud-NAVO-secretaris-generaal Willy Claes en toetsenist Dirk Peeters. Blanka Heirman en Hugo Vanden Berghe zorgen voor extra vocalen. De show loopt nog tot maandag 26 juli en is met uitzondering van komend weekend volledig uitverkocht.

Crucke begon zijn carrière in 1970 bij de Vlaamse Opera van Gent. Hij speelde talloze theatermonologen, opera's, musicals en is in verschillende films te zien. Hij presenteerde en nam deel aan televisieprogramma's. Bij kinderen is hij vooral bekend als kapper Albert 'Alberto' Vermeersch in de serie 'Samson en Gert'. Hij schreef ook boeken over muziek en diëten en zat in de vorige legislatuur voor de liberale fractie in de Gentse gemeenteraad. Sinds 2004 is hij gehuwd met zijn levenspartner en manager Jan Gheysens. Meer info Gentse Feesten: Klik hier.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
De gekste en zeldzaamste ezel ter wereld...
10.000 holebi's op eerste EuroPride in Oost-Europa.
Amsterdam brengt Pornofestival voor Vrouwen, zonder Mannen.
Nieuw reismagazine voor Belgische holebi's.
Tiende land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen is een feit.
Drew Barrymore gaat graag naar striptenten als man.
President Sarkozy wil verbod op satire foto's over hem zelf + hot foto's.
Homo prof basketballer: kom niet te snel uit de kast & holebi's op Olympische Spelen.
Homo's en hetero meisjes vaak dupe van fout seksgedrag.
Lesbische zangeres valt van podium.
Hond schiet man in het achterwerk.
Holebi's doen het meer dan hetero's.
Je bent Vlaams, jong, transgender en je wil wat...
Ex Melissa Etheridge wil kinderen niet delen.
Belgische Moslima's over seks en holebiseksualiteit.
Uniek: Oscar kreeg twee nieuwe achterpootjes.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 19 July, 2010 en 5072 keer gelezen.