Zuid-Koreaanen maken lesbische muizen.Zuid-Korea: In de wereldwijde zoektocht naar een homo of lesbisch gen zijn er nieuwe onderzoeks resultaten. Wetenschappers uit Zuid-Korea zijn er namelijk in geslaagd om de seksuele voorkeur van vrouwrtjesmuizen te veranderen door genetische mutatie.

Vrouwelijke muizen die een gen met de naam FucM missen, blijken zich niet aangetrokken te voelen tot mannetjes, wel proberen de dieren met andere vrouwtjes te paren. De onderzoekers vermoeden dat de verandering van seksuele voorkeur waarschijnlijk wordt veroorzaakt door overmatige aanmaak van het hormoon oestrogeen;

In normale omstandigheden wordt de productie van het hormoon geremd door de invloed van het gen dat de naam draagt FucM. Een overdosis oestrogeen zorgt er dan bij muizen voor dat hun brein zich op een mannelijke manier ontwikkelt. De Koreaanse onderzoekers kwamen tot hun resultaten door het FucM gen te verwijderen in de vrouwelijke muizenembryo's. Daarnaast ontdekten ze ook dat de dieren op volwassen leeftijd nog lesbisch gedrag vertoonden.

De wetenschappers willen nu kijken hoe het zit bij mensen, welke invloed heeft het gen FucM op de menselijke seksuele voorkeur? Men vermoed dat de resultaten wel heel anders zullen zijn bij mensen. Want zo is er het feit dat de aanmaak van het hormoon oestrogeen bij mensen zorgt voor vrouwelijke in plaats van mannelijke kenmerken.

Veel wetenschappers denken dat seksuele voorkeur genetisch bepaald is, anderen vermoeden het en weer anderen verwerpen het. Volgens sommigen zal het niet lang meer duren voor men het antwoord kent op de vraag: 'waarom is iemand homo, lesbisch, bi of hetero?'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo's en linkshandigen herkennen gezichten beter.
Homo's zijn slanker en lesbiennes dikker, dan hetero's.
Homo & Lesbische rokers hebben meer kans op....
Homo's en lesbiennes opgelet, wij hebben een Gaydar.
Kinderen van lesbische ouders zijn...
EEN KLEINE GREEP UIT ONS OVERIGE HOLEBI & HETERO NIEUWS:
Homo, Lesbisch of Bi?: Wordt weer Hetero...
Biseksualiteit is slecht voor de gezondheid, aldus actrice.
Illegale homo's hebben recht op Kylie Minogue.
Belgische Moslima's over seks en holebiseksualiteit.
Bejaarde die met lijken samenwoonde mag ze houden.
Google compenseert holebi-werknemers.
George Michael opnieuw in aanvaring met de politie.
Studentengroepen mogen geen homo's en lesbiennes weigeren.
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit - editie juli-augustus.
Paul de Leeuw dan toch niet vervolgd.
Kijk daar zwemt een visstick...
BV-wereld verbaasd over outing Bart KaŽll en bekende vriend.
Meer holebi & hetero nieuws: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 July, 2010 en 3812 keer gelezen.