EU-landen willen af van discriminatie homobloed.Op de informele vergadering van de Europese Unie in Brussel hebben verschillende ministers van Volksgezondheid de Europese Commissie gevraagd om een einde te maken aan de discriminatie inzake bloedgeven. In verschillende landen mogen homo's geen bloed geven, dat is ook zo voor BelgiŽ en Nederland.

Wie in de meeste landen bloed wil geven moet een vragenlijst invullen. Wie daarbij positief antwoordt op de vraag of hij als man seksueel contact heeft gehad met een andere man, mag geen bloed geven.

"De prioriteit is dat het bloed veilig en niet besmet is en dat de screening goed moet gebeuren," aldus eurocommissaris John Dalli. Volgens hem moet de discussie in het juiste perspectief worden geplaatst. "Het is een kwestie van veiligheid en risico-inschatting, niet van discriminatie. Het gaat daarbij niet enkel om homo's. Ook heteroseksuelen die verschillende partners hebben vormen een risico".

Extra info: Toch zijn er een ook ( een handjevol) landen waar homo's wťl bloed mogen geven. Deze landen zijn: ItaliŽ, Portugal, Zweden, Rusland, Thailand en Zuid-Afrika. En in AustraliŽ mogen homo's bloed geven wanneer ze 12 maanden geen seks hebben gehad met een man.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 July, 2010 en 3949 keer gelezen.