Antwerp Pride lokte 50.000 holebi's + foto's.De organisatoren van de Antwerp Pride, die afgelopen weekend doorging en vier dagen duurde, was een groot succes. Het holebi-evenement trok meer dan 50.000 homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders naar 't Stad. Het staat nu al vast dat er volgend jaar een vervolg komt. Het was de derde editie van het holebi-evenement.

'Er was een echt Pride gevoel in de stad', zei organisator Bart Abeel. Ook de Antwerpse middenstand was na vier dagen feesten erg tevreden over het holebi-evenement. Ook de eerste editie van Pink Friday tijdens en op de Sinksefoor was een groot succes. Ook de allereerste editie van de White Party, een concept uit Miami dat in 1997 naar Europa kwam en afgelopen zaterdag los barste in een spetterende party was een succes, naar schatting waren er ruim duizend bezoekers aanwezig op de party die duurde van s'middags tot middernacht.

Het slotfeest was volgens Abeel 'fantastisch' naar eigen zeggen geniet hij nog volop na van het feest dat het holebi-evenement afsloot op de Grote Markt. "Volgens de politie was er ruim drieduizend man aanwezig op het plein". Verder was het volgens Abeel een erg positieve Pride. "We waren meer zichtbaar en voelbaar in de stad dan vorig jaar. En dat was dan ook de bedoeling." Daarnaast waren velen ook vol lof over de sympathieke houding van de politie op de Groenplaats.

Verder was er ook nog een holebi-congres, georganiseerd door IGLTA, (de International Gay and Lesbian Travel Organisation). "Iedereen was vol lof en mensen zeggen dat dit het beste congres ooit was. Volgens Abeel hebben de Pride en de conventie van IGLTA Antwerpen wat meer op de kaart gezet als reisbestemming voor holebi's. Dat denkt ook schepen van Toerisme Philip Heylen (CD&V). ‘Veel mensen kenden Antwerpen niet of onvoldoende. Wie kwam, is bijzonder enthousiast. We wilden Antwerpen promoten in de sector van het holebi-toerisme. Daarin zijn we geslaagd.'

Ook de middenstand heeft een graantje kunnen meepikken. ‘Bijna alle hotels zaten goed vol', zegt Heylen. ‘De bar- en clubeigenaars zijn heel tevreden', vult Abeel aan. Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen kan dat alleen maar beamen. ‘Dit was een enorme promotie voor Antwerpen.' Volckeryck is blij dat zoveel handelaar en horeca-uitbaters mee op de kar zijn gesprongen door bijvoorbeeld een regenboogvlag uit te hangen. ‘Drie jaar geleden gebeurde dat alleen bij ons in de Kammenstraat.'

- Foto's Falcon Fair en White Party: Klik hier.
- Foto's slotevenement: Klik hier.
- Op meer foto's is het nog eventjes wachten ze zullen weldra te bezichtigen zijn op de website van Antwerp Pride Klik hier. en bekijk alvast de foto's van vorig jaar.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Gay (holebi) Prides wereldwijd, één dodelijk slachtoffer.
Uniek: Oscar kreeg twee nieuwe achterpootjes.
Duiveltjesdag voor Yasmine, collega herdenking en brief van zus.
Landen niet verplicht homohuwelijk toe te staan.
Homo twintigers weldra opgehangen in Iran.
Brusselse agenten die homo's te hard aanpakten gestraft.
Vanessa Carlton: 'ik ben een trotse, biseksuele vrouw'.
Vlaamse homo's & Bi-jongens/mannen SEKS anoniem doe het NU.
Kijk daar zwemt een visstick...
Utrecht niet langer veilig voor holebi's door allochtone jongeren.
Zanger Gordon gewond geraakt bij televisieopnames.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: hetnieuwsblad.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 June, 2010 en 4147 keer gelezen.