onderzoek - Homo's en linkshandigen herkennen gezichten beter.Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat homo's en linkshandige mannen gezichten sneller en nauwkeuriger herkennen dan hun heteroseksuele en rechtshandige mannelijke collega's.

Volgens de onderzoekers van de York University komt dat omdat ze, net als vrouwen, beide kanten van hun hersenen gebruiken. De onderzoekers vroegen aan enkele homo's en hetero's om naar tien foto's van mensen te kijken. Haar, moedervlekken en andere opvallende details waren met de computer van de foto's verwijderd. Daarna moesten de deelnemers de foto's herkennen tussen vijftig andere foto's.

Uit de resultaten bleken homo mannen beter te scoren. Maar de absolute kampioenen onder de mannen waren de linkshandigen, zij behaalden de hoogste score. Volgens de onderzoekers komt dit omdat zowel homo's als linkshandigen beide hersenhelften gebruiken bij het herkennen van gezichten. Vrouwen doen dat ook en zijn daardoor vele malen beter in het opmerken van bekenden dan mannen, zoals iedereen die wel eens een feestje heeft bezocht wellicht kan beamen.

De onderzoekers stellen hiermee dat met dit onderzoek is vastgesteld dat linkshandigheid en homoseksualiteit met elkaar te maken hebben. Uit eerder onderzoek blijkt dat homo's (39%) vaker linkshandig zijn dan hetero's. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat alle linkshandige mensen homo of lesbisch zijn.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 June, 2010 en 5290 keer gelezen.