Komst Beenie Man werd Belgische staatszaak, ook Nederland zegt neen.De homofobe Jamaicaanse rapper Beenie Man mag niet optreden tijdens Couleur Café in Brussel en ook niet op Parkpop in Den Haag. In een van zijn liedjes zingt de zanger onder meer dat hij 'de kelen van alle homomannen zou willen doorsnijden'.

In 2004 ondertekende Beenie Man een charter tegen homofobie in de muziek. Maar omdat hij zich daar niet aan houdt wordt hij op verschillende plaatsen geweerd.

Onder meer Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille en de organisatie Wel Jong Niet Hetero hadden geprotesteerd tegen het optreden. De organisatie Wel Jong Niet Hetero vroeg zich dinsdag openlijk af of de sponsors van Couleur Café akkoord zouden gaan met het optreden als ze de standpunten van de reggaezanger kenden.

Ook de staatssecretaris stelde zich vragen bij de show en dreigde ermee de gewestsubsidies voor Couleur Café ter discussie te stellen als het optreden niet zou worden geschrapt. Vorige week kende de Brusselse regering een subsidie van 55.000 euro toe aan de vzw achter het festival. 'Heel wat mensen kijken op naar artiesten. Een podium bieden aan een artiest die oproept tot de vernietiging van een bepaalde groep in de samenleving, hoort niet thuis op een door diezelfde samenleving gesubsidieerd festival', klinkt het protest van De Lille. Daarnaast liet hij weten verbaasd te zijn dat een festival als Couleur Café, dat bekend staat om zijn openheid en respect een dergelijk artiest op zijn affiche zette.

In een mededeling liet Couleur Café weten dat het garanties had dat de artiest de open en tolerante sfeer van het festival zou respecteren. Beenie Man had een extra clausule in zijn contract ondertekend waarmee hij toestemt om geen enkele intolerantie ten aanzien van de homoseksuele gemeenschap uit te spreken of te uiten.

Het festival betreurt dat de anti-Beenie Man campagne die door enkele holebi verenigingen werd opgezet, ook probeerde de reputatie van het festival in diskrediet te brengen, niet alleen ten opzichte van ons publiek, maar ook naar onze openbare en privé sponsors en naar de pers toe. Om de gemoederen te kalmeren heeft de volledige ploeg van Couleur Café de moeilijke beslissing genomen het concert van Beenie Man te annuleren. Het festival benadrukt dat de artiest geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor deze beslissing

Ook ophef in Nederland

Ook bij onze noorderburen zorgde de zanger met zijn komst voor opschudding. De rapper zou op het popfestival Parkpop in Den Haag Snoopp Dog vervangen, die niet langer gewenst was omdat rivaliserende groepen elkaar zouden opzoeken tijdens het concert van de rapper. Maar de komst van Beenie Man zorgde voor nog meer opschudding. De holebi-belangenorganisatie het COC riep dan ook op tot een boycot. De Parkpop organisatie kreeg bovendien tal van Boze reacties waarna ze besloten ook Beenie Man te schrappen. Het COC spreekt van een moedige beslissing. ''Het zal niet gemakkelijk zijn om op zo'n korte termijn twee keer een hoofdact te verliezen. Maar het is volgens ons het enige juiste besluit,'' aldus de belangenorganisatie van lesbiennes, homo's, bi's en transgenders.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Rapper Eminem heeft het licht gezien en is nu gek van homo's.
Vlaamse homo's & Bi-jongens/mannen SEKS anoniem doe het NU.
Zanger Gordon gewond geraakt bij televisieopnames.
Homo twintigers weldra opgehangen in Iran.
Europees onderzoek: Kledij en geaardheid voornaamste reden tot pesten.
Angelino brengt Nederlandstalige PopDance voor holebi-jongeren.
Uniek: Britse voetballer blij met homo gerucht.
Dief steelt vieruurtjes uit kleuterklasje.
Yasmine liedjes op i-Tunes en evenement Dichterbij Yasmine.
Je seksleven hangt samen met je politieke voorkeur!
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 22 June, 2010 en 2883 keer gelezen.