Utrecht niet langer veilig voor holebi's door allochtone jongeren.Nederland: Na enkele homofobe aanvallen in Amsterdam blijkt dat ook elders in Nederland homo's en lesbiennes worden lastig gevallen, bedreigd en zelfs mishandeld door allochtone jongeren. In Utrecht kwamen eerst de multiculturele Utrechtse wijken Zuilen en Leidse Rijn negatief in het nieuws inzake homopesterijen. Vandaag blijkt dat ook de Utrechtse binnenstad niet langer veilig is voor homo's.

De Utrechtse binnenstad kampt eveneens met een homofobe plaag. Enkele homo's werden door Marokkaanse jongeren bedreigd, bespuugd en zelfs mishandeld. "Mijn vriendin en ik stonden op een brug vlakbij een café," verteld een bezoeker van een holebi-café. "Eerst werden we door Marokkaanse jongens vervelend behandeld, daarna sloegen ze ons met de koppen tegen elkaar."

Bijna dagelijks zijn er rond het holebi-café scheldtirades waarbij ze dingen roepen als 'vieze homo's' vanuit hun voorbijrijdende auto's. Ook roepen ze dingen als: 'jullie moeten dood, jullie zijn vies," aldus de eigenaar van het café.

In de meeste gevallen zijn de daders Marokkaanse jongens die het niet alleen op homo's hebben voorzien maar ook lesbische meisjes en vrouwen. "Tien jaar geleden kon ik makkelijker hand in hand lopen met mijn vriendin," zegt een lesbische vrouw uit Kanaleneiland.

Volgens een bezoeker van het holebi-café halen de meeste homo's ondertussen hun schouders al op na scheldpartijen, omdat het 'normaal' geworden is. Vorige week besloot een homo koppel te verhuizen uit de wijk Leidsche Rijn omdat de politie niet optrad tegen voortdurende pesterijen van allochtone jongeren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.
Opnieuw homo in elkaar geslagen in Amsterdam.
Brussel: Man slaat homo halfdood en urineert op zijn lichaam.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 June, 2010 en 4309 keer gelezen.