onderzoek: Homo's zijn slanker en lesbiennes dikker, dan hetero's.Homo's, lesbiennes en biseksuelen zijn duidelijk een steeds boeiender wordende gemeenschap. Dat blijkt uit het feit dat dit het vierde nieuws is met onderzoeks resultaten sinds begin deze maand.

Uit de onderzoeks resultaten van de Harvard School of Public Health in Boston blijkt dat homomannen slanker zijn dan hetero's en lesbiennes dikker. Men onderzocht ruim 67.000 mensen tussen de 18 en 64 jaar oud in het Amerikaanse Massachusetts (de eerste Amerikaanse staat die in 2003 het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes).

De onderzoekers kwamen verder tot de conclusie dat bij 21% van de heteroseksuele jongens en mannen er sprake is van obesitas, bij homo's is dat slechts 14%. Bij de dames is het omgekeerd: daar blijkt 26% van de lesbische meisjes en vrouwen obesitas te hebben tegenover slechts 17% van de heteroseksuele meisjes en vrouwen.

Volgens één van de onderzoekers, Kerith Conron, bestaat er een mogelijkheid dat het hebben van een voller figuur in de lesbienne wereld meer geaccepteerd wordt.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 June, 2010 en 4141 keer gelezen.