Opnieuw homo in elkaar geslagen in Amsterdam.Amsterdam: Opnieuw is in de Nederlandse hoofdstad een homo het slachtoffer geworden van homofobie. Dit keer werd de man samen met enkele vrienden bespuugd, uitgescholden en in het gezicht geslagen.

'We liepen bij het Amstelstation langs drie donkere jongens en werden zomaar door hen bespuugd', aldus het slachtoffer. 'Toen we daar iets van zeiden, zeiden die jongens dat we vieze homo's waren en hen ‘niet zo moesten uitchecken', gevolgd door meer spuug. Vervolgens kreeg ik een vuistklap in m’n gezicht'.

Ondanks het feit dat de politie zeer snel aanwezig was en zelfs werd bijgestaan door een politiehelikopter zijn de daders op dit moment nog niet gevat. Het zou gaan om enkele jongens tussen de 15 en 20 jaar oud met een donkere huidskleur. De feiten gebeurden afgelopen donderdag rond 20 uur op het Julianaplein te Amsterdam. De holebifederatie het COC roept getuigen op zich te melden via het Homonetwerk van de politie, Roze in Blauw via het nummer 020-559 5385.

Het aantal geregistreerde incidenten tegen holebi's en transgenders steeg in Amsterdam in 2009 met 23 procent. COC Amsterdam pleit dan ook voor het in kaart brengen van ‘black spots’, waar veel anti-holebi/transgendergeweld plaatsvindt, zodat daar bijvoorbeeld intensief cameratoezicht kan plaatsvinden. Ook pleit COC Nederland voor voorlichting over homoseksualiteit en transgenders op elke school.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Homo bij homomonument mishandeld.
Nederland: Opnieuw homo weggepest door groep Marokkaantjes (11.09).
Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Brussel: Man slaat homo halfdood en urineert op zijn lichaam.
Winnaar Mr Leather is transgender in rolstoel + filmpje.
McDonald's lanceert spotje voor homo's + filmpje.
Boegbeeld Belgische Moslimraad wil homo's veranderen in hetero's.
Britse rapster uit de kast.
Paus met erectie zorgt voor opschudding + foto.
Acteur noemt acteren alleen iets voor homo’s.
Q-music presentatrice en vrouw zijn opnieuw zwanger.
Saddam Hoessein met tienerjongens in bed voor seksvideo.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 June, 2010 en 4543 keer gelezen.