Vlaams politica met dood bedreigd door homo's.Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen heeft zopas om politiebescherming gevraagd na doodsbedreigingen aan haar adres op faceboek. Recent kwam Colen nog in het nieuws toen ze stelde dat de pedofiel schandalen binnen de kerk de schuld is van Vlaamse holebi's. (Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen).

"Ik hoop dat iemand dat wijf eens neerknalt", luidt het op de "Anti-Alexandra Colen"-pagina van de socialenetwerksite faceboek. Na meermaals aandringen van Colen werd de pagina niet afgesloten, waarop de politica besloot een klacht in te dienen tegen faceboek.

Colen heeft wel een idee van waar de wind waait. Haar facebook-pagina wordt naar eigen zeggen al enkele dagen "gestalkt door homo-activisten".

Aanleiding is volgens haar het feit dat ze herinnerde aan het pleidooi van een "homolobby-woordvoerder" uit 1996, om seks met minderjarigen vanaf 12 jaar toe te laten. "Waarom zo'n haat tegen holebi's? ", staat te lezen in een "brief aan het monster". "Hoe zou u reageren moest één van uw vijf thuisgeschoolde - verziekt door uw radicale gedachten - kinderen holebi zou blijken te zijn? Het arme kind zou zelfmoord plegen", luidt het in de tekst, die wordt afgesloten met de zin: "Ik hoop dat iemand dat wijf eens neerknalt, een dezer dagen".

Colen reageerde geschokt. "Een politicus moet tegen kritiek kunnen, maar doodsbedreigingen zijn ontoelaatbaar." Al is het niet de eerste keer dat ze met de dood bedreigd wordt. Twaalf jaar geleden moest ze al eens politiebescherming vragen, toen omdat ze gepleit had tegen de invoering van de non-discriminatiewet.


Bron: knack.be

Dit bericht is gepost op 31 May, 2010 en 3451 keer gelezen.