Saddam Hoessein met tienerjongens in bed voor seksvideo.Verenigde Staten: Wanneer de CIA het helemaal voor het zeggen had gehad dan lag er naast de seksvideo's van Lindsay Lohan, Kendra Wilson en Paris Hilton eentje van de Iraakse dictator Saddam Hoessein in de rekken.

De Amerikaanse inlichtingendienst koesterde concrete plannen om een seksvideo van Hoessein uit te brengen met daardop de dictator in actie met een tienerjongen. Een aantal CIA-medewerkers verklaarde anoniem tegenover The Washington Post dat een homoseksuele video een van de plannen was die overwogen werden om wijlen Hoessein in diskrediet te brengen, net voor de door de VS geleide inval in Irak in 2003. "Het moest eruitzien alsof de film was opgenomen met een verborgen camera", zegt een van de bronnen. "Heel grofkorrelig, alsof het een geheime opname van een seksuele ontmoeting was."

De voorbereidingen voor het bedrog bevonden zich al in een vergevorderd statium. In een reeds opgenomen video zitten dubbelgangers van Saddam Hoessein en Osama Bin Laden met enkele getrouwen bij een kampvuur alcoholische dranken achterover te slaan, terwijl ze opscheppen over seksuele escapades met jonge jongens. "De dubbelgangers rekruteerden we uit onze donkerder gekleurde medewerkers", zegt een CIA-bron.

Het idee werd nooit uitgevoerd omdat het veel tegenstand kreeg van onder andere operationele CIA-topman James Pavitt, die net als vele andere hooggeplaatste medewerkers niet geloofden dat het iets zou uithalen. "Zulke scenario's konden alleen maar bedacht worden door mensen die niets van het Midden-Oosten begrijpen", zegt een voormalig CIA-agent. "Saddam die het met jongens aanlegt: dat zou in die regio geen enkel effect hebben. Het kan niemand wat schelen. Dat we zo'n campagne wilden beginnen, bewijst hoe weinig we snapten van ons doelwit. We denken altijd maar dat onze taboes universeel zijn, terwijl het enkel ónze taboes zijn."


Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 29 May, 2010 en 10923 keer gelezen.