Je leest:

Moslima mag festival niet meer presenteren, maar is ze wel homofoob?Nederland: Jihad Alariachi zou zoals je eerder bij ons kon lezen het festival Rhythm Against Racism presenteren. Maar omdat de moslima homofoob zou zijn liet de organisatie van het festival weten dat ze Alariachi van de lijst hebben gehaald en dat ze dus niet mag presenteren.

De opschudding begon toen Elsevier.nl en Geenstijl.nl berichte dat de moslima het festival niet zou mogen presenteren omdat ze eerder in een uitzending van het programma: 'De Meiden van Halal', zich negatief had uitgelaten over homo's en in het bijzonder moslimhomo's. En Nederland stond in rep en roer volgens de moslima zelf ten onrechte. "Ik heb niets tegen homo’s maar Elsevier en Geenstijl vonden het nodig om een relletje te veroorzaken en ze hebben gewonnen".

Op de website wijblijvenhier.nl plaatste Alariachi een reactie die wij hier onder volledig overgenomen publiceren:

Jihad Alariachi: Wat ik met homo’s heb:

Jihad Alariachi reageert op de commotie over haar deelname aan de manifestie Rhythm Against Racism op 30 mei in Amsterdam.

Nederland Bekent Kleur vroeg mij om de presentatie op mij te nemen van de manifestatie Rhythm Against Racism die volgende week plaatsvindt op de Dam. Elsevierjournalist Jeroen Langelaar heeft een vijf jaar oud Meiden van Halal aflevering aangehaald over homo’s, waarin ik mijn mening geef over homo's. Die hij weer op zijn manier heeft geïnterpreteerd. Ik schijn nu een anti-homo moslima te zijn en ben het daarom niet waard de manifestatie tegen discriminatie en intolerantie te presenteren. Geenstijl smult ervan, de COC vraagt opheldering aan Nederland Bekent Kleur en ik, ik zie het allemaal gebeuren. Ik erger mij ontzettend aan het gebrek aan hoor- en wederhoor van de media. Dezelfde media die mij anders snel weten te vinden. Belachelijk en meteen ook kenmerkend. Tijd voor een terugblik.

Vijf jaar geleden hebben we als De Meiden van Halal onze eerste uitzending toegeweid aan homoseksuele relaties. Bij bijna alles wat ik voor het eerst doe, blunder ik. Deze uitzending is daar een goed voorbeeld van. Ik heb ervan geleerd. Wij gingen het gesprek met homo's aan, onvoorbereid en vooral vanuit onze eigen nieuwsgierigheid. Het enige wat ik wist, is dat de Islam geslachtsgemeenschap met het eigen geslacht afkeurt. Sterker nog, de moslimhomo die wij in de aflevering hebben geïnterviewd, was de eerste moslimhomo die ik heb ontmoet. Ik vond dat raar, omdat diezelfde God waarin hij gelooft zijn daden afkeurt en omdat hij dit openbaar maakte. Wij hadden niet in de discussie moeten blijven hangen of het wel of niet in de Koran staat. What was I thinking! Ben ik een theoloog om die discussie met hem aan te gaan? Moet ik mij eigenlijk zorgen maken om zijn wel of niet moslim zijn? Is iemands geaardheid überhaupt relevant om 'tolerant' te zijn?

Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit onderwerp lastig vind. Het roept bij mij namelijk nog een aantal vragen op. Hoe zit dat precies met je geloof begeleiden en homo zijn? En als je nou als moslim homo bent, is dat een zonde? Moet je dan kiezen tussen je geloof en het praktiseren naar je geaardheid? Geen idee! Maar gelukkig hoef ik daar niet al te veel over na te denken. En al helemaal niet over te oordelen. Het maakt de homoseksuele en mij er niet meer of minder mens op. Het koste mijn lesbische collega een hele dag om te concluderen dat ik eigenlijk wel leuk was en niet anti homo, zoals ze had gedacht. Dit is wat de uitzending teweeg heeft gebracht. De enige conclusie die men uit die uitzending leek te trekken, was dat wij anti homo zijn. Deze uitzending had ik liever anders gemaakt.

Als ik terug kijk, mis ik een beetje de persoon Jihad in die discussie. Ik heb het steeds over wat ik 'denk' dat de Islam daarover zegt. Ik ben geen theoloog. En ik heb het steeds over dat Islam en homoseksualiteit niet samen gaan. Maar ik heb het niet over hoe moeilijk ik het onderwerp vind. En dat ik het eigenlijk niet nodig acht het over iemands geaardheid te hebben. Dat vind ik net zo irrelevant als iemand het telkens met mij over mijn hoofddoek wil hebben. In een verhitte discussie met Marco Pastors over dit onderwerp geven wij onze mening onbedacht en ongenuanceerd.

Iedereen mag doen wat hij of zij wil. Iedereen mag geloven wat hij of zij wil en iedereen mag denken wat hij of zij wil denken. We gaan nog steeds graag het gesprek aan met andersdenkenden. Dat is het mooie aan Nederland. Ik ga met iedereen respectvol om die respectvol met mij omgaat. Ik heb homo collega's, kennissen en vrienden. Eigenlijk haat ik het om dit te zeggen want het klinkt net als: "Ik heb niets tegen buitenlanders, ik heb zelfs een buitenlandse buurvrouw van wie ik altijd lekkere koekjes krijg".

Ik ben tegen gaybashing en heb moeite met gaygedrag in het openbaar, maar dat heb ik ook met heterogedrag in het openbaar. Elkaar aflebberen op een bushalte vind ik ongepast. Als er één ding is dat wij als De Meiden van Halal uitdragen, dan is het wel dat je het harstikke oneens met iemand mag zijn, maar dat je wel met elkaar moet samenleven. Oók dat kan in dit kikkerland.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 May, 2010 en 4203 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 


Buitenlands nieuws

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.

 

Heel voetbalteam stapt van het veld na homofobe opmerkingen + 2 video's.