Je leest:

Vlaamse & Nederlandse holebi's in meerderheid, meer holebi dan hetero dusVandaag draaien we hier op holebi.info de rollen om. Hetero's zijn niet langer in de meerderheid, holebi's (homos, lesbiennes en biseksuelen) niet langer in de minderheid. Of hoe het zou zijn in een wereld met overwegend holebi's...als heteroseksueel krijg je dan de volgende vragen en niet ťťn keer maar verschillende keren gedurende je hele leven! Holebi's stuur deze tekst door naar al je hetero vrienden...

10 Vragen over heteroseksualiteit:

1. Wanneer ontdek je dat je hetero bent?
Op de leeftijd dat jongens gaan kijken naar een andere jongen en meisjes afspraken maken met andere meisjes, kan het voorkomen dat hetero heimelijk verlangt naar iemand van het tegenovergestelde geslacht. Daar is ook niks mis mee. Maar vaak is het een puberteitsverschijnsel en gaat het ongemerkt voorbij. Ook kennen we het verschijnsel noodheteroseksualiteit. Dat ontstaat wanneer er niemand van het zelfde geslacht voorhanden is en je het dus uit nood doet met iemand van de andere sekse.

2. Is heteroseksualiteit erfelijk?
Nee natuurlijk niet! Anders zou iedereen het zijn. Heteroseksualiteit ontstaat waarschijnlijk door een al te sterke binding met de ouder van het andere geslacht. In wezen hebben we allemaal iets van een heteroseksuele aanleg in ons, maar de omstandigheden bepalen of je ook werkelijk die geaardheid ontwikkelt.

3. Is heteroseksualiteit te genezen?
Er zijn artsen en psychiaters die beweren een groot aantal hetero's genezen te hebben, maar tegenwoordig gaan we er steeds meer vanuit dat heteroseksualiteit geen ziekte is. Toch schijnt er een heilzame werking uit te gaan van veel naar de EO-televisie kijken. Het is dus altijd mogelijk heteroseksueel gedrag om te buigen in homoseksueel gedrag, maar veel zogenaamd genezen patiŽnten vallen later weer terug in hun oude gewoontes.

4. Kunnen hetero's wel gelukkig worden?
Het kan, maar het is niet eenvoudig. Zo is hun seksualiteit een bron van zorg. Ze moeten altijd oppassen dat ze geen kinderen krijgen. Gebeurt dat wel, dan ontstaat er een gezin, met alle risico's van dien. Heterorelaties zijn mede daardoor weinig stabiel. Een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook hebben hetero's veel wisselende contacten, niet alleen als ze jong zijn, maar ook tijdens het huwelijk. Driekwart van alle heteromannen bezoekt wel eens een prostituee! Veel hetero's trouwen twee tot drie keer in hun leven. Maar met wat professionele begeleiding kan een hetero soms toch een redelijk gelukkig bestaan leiden.

5. Hoe beleven hetero's hun seksualiteit?
Gewoon, net als jij en ik. Al zijn er natuurlijk wel grote verschillen. Ik zei al dat ze er erg voor moeten uitkijken dat ze niet aan ieder seksueel contact een kind overhouden. Daarnaast gaat hun seksueel contact natuurlijk veel minder spontaan en vanzelfsprekend dan bij homo's. Twee mensen van het zelfde geslacht kennen het lichaam van de ander net zo goed als het eigen lichaam. Dat haalt een hetero nooit. Het blijft dus aanmodderen. Een man en een vrouw hebben ook heel uiteenlopende seksuele verlangens en een heel verschillend ritme van klaarkomen. Nee, wees maar blij als je niet zo bent.

6. Wat zegt de bijbel over heteroseksualiteit?
De bijbel maakt het de hetero's niet gemakkelijk. Er zijn een heleboel dingen die ze niet mogen en nog meer dingen die ze moeten. Over homoseksualiteit zegt de bijbel daarentegen niets; dat is een stuk eenvoudiger. De meeste kerken hebben aan de Bijbelse voorschriften een heel eigen interpretatie gegeven en er vaak ook nog een hele reeks geboden en verboden aan toegevoegd. Voorlopig is er weinig zicht op versoepeling van de normen voor hetero's. We moeten dus maar veel voor ze bidden.

7. Is het waar dat hetero's bepaalde beroepen hebben?
Ja, dat klopt. Topsporters zijn bijna altijd hetero, net als politici en bouwvakkers. In die beroepsgroepen zie je ook een soort omgekeerde discriminatie jegens mensen die wel homoseksueel zijn. Hoewel je hetero's tegenwoordig in bijna alle beroepen kunt vinden, worden homo's in de typische heteroberoepen vaak geweerd of scheef aangekeken. Ook in het onderwijs zie je veel hetero's. Verborgen heteroseksualiteit (hetero's die er niet voor uit durven komen) treffen we vooral aan onder priesters, bisschoppen, kappers, balletdansers en artiesten.

8. Zijn alle hetero's kinderverkrachters?
Je zou het soms wel denken. Kijk maar eens naar de toestanden in BelgiŽ! Maar we mogen niet generaliseren. Zelfs onder homo's heb je slechte mensen en viezeriken, al komen ze er toch significant minder voor dan bij hetero's. Ook is er onder hetero's veel incest, maar het gaat te ver om ze er allemaal van te verdenken. Pedofilie komt onder hetero's tachtig keer meer voor dan onder homo's, maar omdat hetero's vaak zelf kinderen maken en bij zich houden, valt het veel minder op.

9. Waarom lopen hetero's er altijd zo mee te koop?
Het klopt dat hetero's tegenwoordig hun geaardheid niet meer onder stoelen of banken steken en eigenlijk is daar niks op tegen. Gelukkig zet niet iedereen zijn bureau vol met foto's van zijn partner en zijn kinderen, en ook lang niet alle hetero's zitten de hele dag met hun trouwring in het zonlicht te manipuleren om maar duidelijk te maken dat ze zich er niet voor schamen. Zelf ben ik er ook niet zo dol op dat ze op straat altijd lopen te flirten, naar leden van de andere sekse fluiten of opscheppen over hun veroveringen. Gelukkig nemen de opzichtige trouwpartijen met stoeten in de stad, verklede bruidsparen, vrijgezellenfeesten en andere hinderlijke demonstraties van heteroseksualiteit tegenwoordig wat af. Ze hebben dat toch niet meer nodig zou je denken...

10. Zullen homo's en hetero's ooit helemaal gelijke rechten hebben?
Dat zal moeilijk worden. Veel homo's kunnen hun verworvenheden moeilijk delen met andersgeaarden. Toch zullen we er alles voor in het werk moeten stellen. En zeker moeten we het de hetero's niet alleen laten opknappen. Misschien ontdekken we op den duur dat ze ons ook nog wel iets te bieden hebben, met hun typische heterocultuur. Meevechten dus. Hun strijd is ook onze strijd!

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2010 en 5546 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 


Buitenlands nieuws

Vijftigtal landen, waaronder Belgi√ę, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 


Showbizz & Sport

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's