Turkse holebi & trans tot bloedens toe geslagen door politie.Turkije: Gisteren heeft de Turkse politie extreem hard opgetreden tijdens een bijeenkomst in Ankara ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, daarbij vielen enkele gewonden onder de transgender en holebi gemeenschap in het land.

Een groepje transgenders werd met ruw geweld uit hun auto gesleurd en andere holebi's en hetero's werden met geweld en peperspray op afstand gehouden. Op het politiebureau werden de transgenders en holebi's tot bloedens toe geslagen en vastgehouden tot de volgende morgen.

De Turkse holebi & transgender groep van het Europees parlement liet weten woedend te zijn over het optreden van de politie en roept op de zaak diepgaand te onderzoeken en maatregelen te treffen tegen de betrokken agenten.

Holebi & Transgender rechten voorzitter Michael Cashman: "Hoe durft Turkije zich een democratie te noemen als politiemedewerkers regels aan hun laars lappen en mensen aanvallen die ze juist zouden moeten beschermen."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2010 en 3083 keer gelezen.