Gentse man verkacht vriend uit homohaat.Een 28-jarige man uit Sleidinge is vandaag voor de Gentse correctionele rechtbank verschenen op beschuldiging van verkrachting en poging tot doodslag op een 27-jarige vriend.

De beklaagde bekende de feiten eerst en maakte volgens de verbalisanten een Hitlergroet en verklaarde dat hij homo's haatte, maar vertelde later de rechter dat zijn verklaringen gemanipuleerd werden. "Ik wist dat hij homo was, maar ik ben getrouwd en ben zo niet", zei de man. "Ik had die avond te veel gedronken en was ziek geworden. Eerder had hij ook verklaard dat hij de feiten pleegde uit homohaat, maar later trok hij die bekentenis weer in.

De feiten gebeurde vorig jaar in Waarschoot. Volgens de verklaringen gingen de twee mannen reeds eerder tot twee maal toe vrijwillig met elkaar naar bed. Het slachtoffer verklaarde daarbij dat hij zich op de avond van de feiten had uitgekleed in de auto. Daarop zou de beklaagde agressief zijn geworden en hem hebben verkracht.

"Ik viel in slaap in de auto en toen ik wakker werd, was hij zich aan het uitkleden. Ik heb hem bij de keel gegrepen, maar heb daarna onmiddellijk losgelaten. Ik was in paniek omdat ik vroeger als kind misbruikt ben door een homo," aldus de beklaagde.

Volgens de verdediging was de poging tot wurging "een normale reactie van een gezonde jongeman", omdat het slachtoffer seks wou met de beklaagde. Daarnaast erkent de verdediging poging tot doodslag, maar betwist de seksuele agressie. Het openbaar ministerie vraagt vijf jaar gevangenisstraf. Het vonnis valt op 26 mei.

Ons ander Binnenlands Holebi nieuws:
Deze week in Knack-Weekend een heus holebi-dossier.
Twee exen van overleden zangeres Yasmine vormen een koppel.
Vlaamse holebi's: Schrijf eens een homo-erotisch verhaal.
Officiële cijfers homofobie in Belgié wijzen op onderrapportering.
Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) buitenland & showbizz lifestyle nieuws:
Nederland: Homo bij homomonument mishandeld.
Verslaafde New Yorkse heeft popcornlong.
Thomas Berge mocht niet op cover L'Homo, wie wél lees het snel...
Groep holebi's zwaar aangevallen.
Filmfestival van Cannes lanceert Roze Palm.
Nog Meer Holebi & Hetero Nieuws: Klik hier.

Bron: demorgen.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 May, 2010 en 4174 keer gelezen.