Schotse homo tiener wreed vermoord.Schotland: De dood van de 16-jarige homo tiener Jack Frew zorgt voor heel wat opschudding in Schotland. De tienerjongen werd afgelopen donderdag dood terug gevonden nabij het fietspad in de bossen van East Killbride bij Glasgow. De homo tiener zijn keel was overgesneden een tienerjongen die erbij was raakte licht gewond.

De 17-jarige Craig Roy liep lichte verwondingen op maar werd meteen door de politie verhoord. Inmiddels blijkt dat hij is aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord. Het is niet duidelijk wie de politie belde na de gruwelijke feiten.

Jack Frew, die dol was op acteren en dansen, was al sinds zijn veertiende uit de kast als homo. Hij was een erg populaire jongen op school maar omdat toch enkele jongeren homofobisch reageerden vermoedt de politie dat zijn dood te maken heeft met zijn seksuele geaardheid.

Zijn klasgenoten werden opgevangen en moeten twee dagen niet naar school. Ondertussen hebben ruim 5000 mensen een rouwregister geopend op het internet waarbij vrienden en zelfs onbekenden hun steunbetuigingen en gedichten achter laten. Op de plaats van de moord zijn inmiddels vele bloemen en vlaggen achter gelaten door vrienden, familie en kennissen.

Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) nieuws:
Opnieuw homo aangevallen in Nederland.
Filmfestival van Cannes lanceert Roze Palm.
Groep homo's en lesbiennes aangevallen in Litouwen.
Soort leeft al miljoen jaar door vrouwtjes die geen mannetje nodig hebben
Officiële cijfers homofobie in Belgié wijzen op onderrapportering.
Biseksuele agente klaagt lesbische collega's aan.
Slovaakse regeringspartij spuwt écht op homo's en lesbiennes.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: bbc.news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 May, 2010 en 4104 keer gelezen.