Vlaamse Homo en Bi jongens/mannen Opgelet: Live Positive.Homo's en mannen die met mannen en jongens die met jongens vrijen opgelet!

Wellicht heeft 1 op de 20 Belgische homomannen hiv. Een deel daarvan weet het niet eens en wie het wel weet kan er niet altijd voor uitkomen. Sensoa wil dat homomannen dit goed beseffen en ernaar handelen en zet daarvoor de Live Positive-campagne in. Die zal het hele jaar door lopen.

Waarom de campagne 'Live Positive'? Met Live Positive wil Sensoa je doen nadenken wat hiv betekent in je leven. Hiv wordt nu een chronische ziekte genoemd, vroeger een dodelijke ziekte. Maar toch zijn de gevolgen van hiv, en de medicatie die hiv afremt, niet te onderschatten. Ook de impact van hiv op het sociale leven valt soms erg zwaar.

Er is veel hiv onder homo’s. Wellicht heeft één op twintig in België hiv. Heel 2010 zal je tijdens het uitgaan of thuis op internet beelden zien van Vlaamse homo’s die hun mening geven over hiv en veilig vrijen. Misschien kom je zelfs promoboys tegen of lees je een folder of een magazine van Live Positive.

Uiteindelijk komt het erop neer dat als 1 op 20 homo’s hiv heeft, we allemaal leven met hiv. Of je zelf hiv hebt of niet. Want hiv speelt nu eenmaal een rol als je uitgaat, als je een nieuwe partner ontmoet, als je onder vrienden bent, …

Wat na een risico?

1 op 20 homomannen in Vlaanderen heeft hiv. Er is dus veel kans dat je iemand ontmoet die hiv heeft. Ongeveer 1 op 3 seropositieve homomannen weet niet dat hij hiv heeft. Je kan er dus niet van uitgaan dat iemand het je wel zal zeggen als hij hiv heeft.

Als dus recent hebt geneukt zonder condoom (actief of passief) dan moet je niet bij de pakken blijven zitten. Misschien kom je wel in aanmerking voor PEP. Wil jij weten wat je moet doen? Doe de risico-test! (zie link onderaan)

Je laten testen op SOA is ook belangerijk. Als er ook een SOA in het spel is, is het ook veel gemakkelijker om HIV te krijgen en door te geven.

Basisregels SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoening
Laat je minstens om de zes maanden nakijken op SOA als je wisselende sekspartners hebt. Een condoom vermindert het risico op SOA aanzienlijk, maar sluit het niet uit. Sommige SOA kan je ook krijgen via orale seks. Laat je vaccineren tegen hepatitis A en B. Deze komen veel voor onder homomannen en zijn erg besmettelijk. Heb je een SOA? Laat je behandelen. Heb geen seks met anderen zolang je nog besmettelijk bent.

Doe de risico test: Klik hier.

ALLES OVER SOA'S MET FOTO'S raadpleeg de holebi info GIDS op deze page.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 April, 2010 en 4089 keer gelezen.