Opnieuw Australisch Olympisch kampioen uit de kast.AustraliŽ: Heel af en toe komt er een professionele sporter uit de kast als homo of lesbienne. Dat gebeurd niet vaak omdat homoseksualiteit nog steeds een groot taboe is in de sportwereld, vooral in het voetbal. Maar in AustraliŽ komen ze de laatste tijd massaal uit de kast.

Zopas kwam de voormalig Australisch Olympisch zwemkampioen: Daniel Kowalski, 34, uit de kast als homo. Hij volgt hiermee een aantal andere Australische topsporters die ook uit de kast kwamen, zoals rugbyspeler Ian Roberts en de Olympische duikkampioen Matthew Mitcham.

Kowalski won in zijn jonge carriŤre al vier Olympische medailles. In een interview liet hij weten het beu te zijn om te leven met een leugen. Rugbyspeler Gareth Thomas uit Wales was voor hem een voorbeeld toen die in december van vorig jaar uit de kast kwam als homo. Tegenover zijn familie en vrienden was Kowalski al uit de kast sinds 2006, maar voor de verdere buitenwereld hield hij zijn geaardheid geheim.

"Altijd als ik op het startblok stond, voelde ik een gebrek aan zelfvertrouwen en ik vroeg me wel eens af of dat angst was: angst om niet te weten wie ik eigenlijk was. Op sportief gebied verloor ik van een aantal fantastische kampioenen: daar hield ik het op dat ik verloor, maar wie weet kwam het door gebrek aan zelfvertrouwen en ontbreken van mijn eigen identiteit, dat ik misschien niet het uiterste uit mezelf heb gehaald."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 April, 2010 en 3242 keer gelezen.