Uniek: Kind van lesbische ouders gedoopt in Nederland.Nederland: Zondagmiddag is het kindje van een lesbisch koppel gedoopt, voor zover bekend is het de eerste keer dat er in een kleine kerk een kind van een homo of lesbisch koppel is gedoopt.

De blijde gebeurtenis voltrok zich in de Nederlands Gereformeerde Kerk van Emmeloord. Het lesbische koppel zelf trouwde vorig jaar. De kerk wilde het huwelijk toen niet inzegenen. Maar de baby die in januari geboren is na kunstmatige inseminatie mocht wel gedoopt worden.

De kerkraad stemde unaniem in met het besluit het kind te laten dopen. "Een kind dat wordt geboren uit een of twee gelovige ouders, is bij de geboorte opgenomen in het verbond van de Heer. De doop is daarvan het teken en zegel. De moeder is een gelovige vrouw die belijdend lid is van onze gemeente. Daarom hebben wij besloten de doop te bedienen. Een meerderheid' van de gemeenteleden was het daarmee eens".

In de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) wordt dit najaar het onderwerp homoseksualiteit landelijk besproken. De kerk in Emmeloord werkt samen met de plaatselijke Christelijke Gereformeerde Kerk.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 April, 2010 en 5295 keer gelezen.