Hoe kom je het best uit de kast als homo of lesbi?In "De wereld van Sofie" ging Studio Brussel-presentatrice Sofie Lemaire op zoek naar de beste manier om aan je omgeving te vertellen dat je homo of lesbisch bent. Daarvoor nam ze contact met een aantal "ervaringsdeskundigen" die vertelden hoe zij dit moment uitgezocht en voorbereid hadden.

Studio Brussel-presentator Sam De Bruyn: “Ik heb gewoon gezegd dat ik een lief had. Wie is dat dan, vroegen ze me? En dat was dan plots de naam van een jongen. Zo was het ineens duidelijk. Hoe gewoner je erover doet, hoe beter. Tegenover mijn vrienden was dat in het begin al lachend: wat een lekkere gast loopt daar over straat. Ze keken er dan ook niet meer van op, toen het effectief zo was.”

- Radio1-presentator Sven Pichal: “Ik heb het verteld in een brief. Dan moest ik niet met mijn ouders geconfronteerd worden. De volgende ochtend lag er een briefje van mijn moeder in mijn kamer. Ze vond het OK en wilde er zo snel mogelijk met mij over praten.”

- Studio Brussel-presentatrice Ilse Liebens: “Tijdens een autorit heb ik het er gewoon uitgefloept tegen mijn moeder, in een moment van waanzin. Ik was het beu dat ik altijd moest liegen en konkelfoezen. Ouders zijn toch de mensen die je het beste kennen en het meeste van je houden in de hele wereld, tegen hen moet je het toch zeker kunnen zeggen. Maar ik heb nooit met een regenboogvlag staan zwaaien. Indien men me vraagt: breng je je lief mee, dan zeg ik: ja, ze komt mee. Gewoon normaal doen. Ik ben wie ik ben."

- Showbizz Bart: “Ik heb het nooit echt verteld. Ik ben ook niet de meest discrete persoon. Het was vanaf het begin duidelijk. Daar is nooit over gediscussieerd en nooit heeft iemand daar vreemd over gedaan. Mijn vrienden hebben me altijd genomen zoals ik was. Wie me niet tof vond als homo, werd mijn vriend niet.”

Algemene conclusie van de 4 “deskundigen”: niet te veel gedoe rond maken, geen tromgeroffel, en vooral op de manier vertellen zoals jij het zelf wil. Succes.

Eerder kon je bij ons lezen:
Sven Pichal gaat weldra trouwen met vriend Kristof.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 April, 2010 en 11584 keer gelezen.